25n
25N
25N

Promoció Institucional retira un text de la campanya del 9 d'Octubre

María Fernanda Escribano demana disculpes i subratlla que la Generalitat defensa la riquesa del llegat cultural i històric de la Comunitat Valenciana

Promoció Institucional retira un text de la campanya del 9 d'Octubre
05/10/2020 -

La Direcció General de Promoció Institucional ha retirat un text de la campanya de la Generalitat amb motiu del 9 d’Octubre degut a les interpretacions a les quals ha pogut donar lloc i que, en cap cas, eren intenció de la campanya.

Per això, la directora general de Promoció Institucional, María Fernanda Escribano, ha demanat disculpes i ha subratllat que la Generalitat té com una de les seues banderes la defensa de la diversitat i de la riquesa cultural i històrica de la Comunitat Valenciana, així com dels valors de pluralitat, igualtat i no discriminació.

Precisament, l’any passat, dins de la campanya amb motiu del 9 d’Octubre, Promoció Institucional va reivindicar el valor de la diversitat cultural amb una publicació titulada ‘Llàgrimes de terra. La nostàlgia dels musulmans per l’exili i la pàtria perduda’, que rememorava el dolor de la població musulmana pels sofriments que li va ocasionar la conquesta cristiana i que van quedar reflectits en els textos de poetes andalusíes com Al-Russafi, Ibn al-Zaqqaq, Ibn al-Abbar o Ibn Amira.

Aquesta publicació, juntament amb un recital poètic oferit per Josep Piera sobre els poetes andalusíes, i els concerts de música d’Ahmed Touzani i Pep Gimeno Botifarra, sobre música àrab, o l’espectacle Tariq, d’Andrés Belmonte, constitueix la major reivindicació mai realitzada des de la Generalitat sobre el llegat de la cultura islàmica en el territori que hui ocupa la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 16 =

bombers
CCCC
bombers