25n
25N
25N

La prohibició de fumar en les parades de l'EMT més prop de fer-se realitat

El nou reglament de l’EMT introduirà canvis importants que contribuiran a adaptar el servei als nous temps

La prohibició de fumar en les parades de l'EMT més prop de fer-se realitat
24/07/2019 -

La Comunitat Valenciana se situa per damunt de la mitjana espanyola amb un 28% de la població que consumeix tabac. Una addicció que, a més, és la causant de 6.000 morts a l’any en el nostre territori, i d’unes 60.000 en tot el país. Des de les diferents administracions s’està treballant per a intentar reduir el nombre de fumadors que, malgrat les restriccions, sembla que continua augmentant.

A València ciutat, i amb l’aprovació del nou reglament de l’EMT que “s’espera aprovar de seguida”, tal com va especificar el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, per a La Sexta, la prohibició de fumar en les marquesines de les parades es farà efectiva. Encara s’està a l’espera que el Ple de l’Ajuntament l’aprove de manera definitiva. Així i tot, tot apunta al fet que prompte podria convertir-se en una realitat.

Aquesta prohibició de fumar en les marquesines de l’EMT no solament afectarà els treballadors de l’Empresa Municipal de Transport, sinó també als usuaris. Per descomptat, aquesta nova normativa no implica que els conductors i conductores no puguen fumar en els moments de descans, només que ho hauran de fer fora de l’àmbit de la parada per a no perjudicar la resta de persones que esperen l’autobús.

No obstant això, amb l’aprovació d’aquest nou reglament de l’EMT, que actualitza l’aprovat en 2005, també s’incorporaran importants novetats que contribueixen a adaptar aquest servei als nous temps. D’aquesta manera, entre els canvis més destacats es troba l’obertura de portes per als animals de companyia que, en transportin, podran pujar a l’autobús, encara que hauran de disposar de la targeta EMT Mascota que s’emetrà aportant una foto de l’animal i la cartilla sanitària amb el calendari de vacunes en vigor.

Així mateix, l’EMT també permetrà l’entrada de patinets i bicicletes per a facilitar encara més el desplaçament per la ciutat amb vehicles més sostenibles. Això sí, hauran de plegar aquests vehicles de mobilitat personal i les conductores i conductors tindran dret a decidir si poden entrar en funció de si l’autobús està ple o no.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 14 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud