25n
25N
25N

150.000 euros per subvencionar projectes i programacions culturals

150.000 euros per subvencionar projectes i programacions culturals
10/03/2017 -

La Junta de Govern Local ha aprovat la convocatòria d’un procés de concurrència competitiva per subvencionar enguany a la ciutat de València projectes i programacions culturals d’associacions i entitats sense ànim de lucre. La regidora de Cultura, Glòria Tello, responsable de la creació d’aquesta línia d’ajudes l’any passat, ha destacat els resultats positius de l’anterior convocatòria.

“Per primera vegada, l’any passat es va posar a disposició de les associacions culturals a la nostra ciutat una convocatòria objectiva, reglada, transparent i accessible i se’n pogueren beneficiar 73 entitats que fins a eixe moment no podien optar a ajudes municipals. La bona acceptació que aquesta convocatòria va tenir pels agents culturals que feia anys que estaven oblidats per l’administració ens ha fet prendre la decisió de tornar a obrir la convocatòria enguany”, ha explicat Tello.

L’import global de la línia de subvencions és de 150.000 euros. S’inclouen en la convocatòria enguany els projectes audiovisuals, que se sumen a les mostres o exposicions, individuals o col·lectives, d’arts plàstiques; cicles o trobades de música, tallers participatius i divulgatius de temàtica cultural, artesania, arts plàstiques, audiovisuals o literàries; projectes de promoció i divulgació de la gastronomia, cultura popular i tradicions valencianes i també cicles de conferències i cinefòrums.

“Volem afavorir el foment de programacions i projectes culturals en la nostra ciutat amb aquesta col·laboració econòmica que respon a la reclamació històrica de molts col·lectius de València que fins a l’any passat no podien optar a aquestes ajudes. És el pilar fonamental de la meua gestió el fer una aposta clara per la democratització de la cultura, descentralitzant-la i diversificant-la perquè arribe sobretot a col·lectius i barris amb més difícil accés, i per la seua promoció i dinamització en totes les seues manifestacions”, ha afirmat Tello.

A continuació la convocatòria es publicarà al Butlletí Oficial de la Província de València, moment a partir del qual s’obrirà un termini de presentació de sol·licituds de 20 dies hàbils per a tots els col·lectius interessats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 20 =

museo prehistoria