25n
25N
25N

Sagunt a Escena arriba carregat d'estrenes per a acostar la cultura en viu a la ciutadania

La nova edició de Sagunt a Escena comptarà amb 39 espectacles en sis localitzacions diferents

Sagunt a Escena arriba carregat d'estrenes per a acostar la cultura en viu a la ciutadania

Amb el lema ‘Recuperem l’escena’, aquest matí, s’ha presentat la 37 edició del festival Sagunt a Escena que, enguany, compta amb la col·laboració de la Diputació de València, l’Ajuntament de Sagunt i diversos patrocinadors. Així, el director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha destacat la importància d’un festival d’aquestes característiques que “acostarà la cultura en viu a la ciutadania després de mesos molt durs”.

Per aquest motiu, en l’edició d’enguany, “hem reforçat la programació amb set propostes més que l’any passat. Gràcies al pla ‘reaCtivem’ hem augmentat el pressupost del festival en 100.000 euros, que han permés programar més activitats però, sobretot, comptar amb 11 estrenes absolutes, que fan encara més atractiva la proposta”, ha apuntat Abel Guarinos.

Per part seua, la diputada de Teatres de la Diputació de València, Glòria Tello, també ha apuntat que, en aquesta ocasió, s’ha augmentat el suport de la Diputació al festival amb una aportació de “70.000 euros, 30.000 euros més que l’any passat”.

Sagunt a Escena s’obrirà el 4 d’agost amb l’estrena musical en la Pujada al Castell d”Homenatge a Alicia de Larrocha’, de Jorge Tabarés. Es desenvoluparà fins al 5 de setembre amb 39 propostes de teatre, dansa, música, circ i espectacles de carrer: 11, en el Teatre Romà; 7, a la Glorieta; 7 més, a la Puhada al Castell; 2, al Centre Cívic del Port; 4, al Centre Cultural Mario Monreal; 5, a l’Auditori Joaquín Rodrigo, que s’afig com a nou espai del festival; 2, a la Casa de la Cultura, i 1, a la Casa de Berenguer, a part de la programació del festival Ressona de Sagunt en Viu, que compta amb la col·laboració de Sagunt a Escena.

De les estrenes absolutes, 4 d’aquests són al Teatre Romà: el primer, ‘Incovidsació en do major’, serà el 5 d’agost, un espectacle de música i dansa ideat per a obrir aquesta edició en l’escenari principal del festival. Compta amb la direcció musical de ‘Chapi’, la coreografia i la direcció de Sol Picó i la col·laboració de Carles Dénia.

Un altre dels plats forts és l’estrena absoluta en el Teatre Romà de ‘Elektra.25’, de Talaia i dirigida per Ricardo Iniesta, nominat als Premis Max. Es podrà veure el 8 d’agost.

El 29 d’agost arriba l’estrena de ‘Eduardo II, Ojos de Niebla’, de La Nariz de Cyrano. I el 4 de setembre, i amb motiu del 25 aniversari de la companyia valenciana Hongaresa Teatre, s’estrena la tragicomèdia ‘Saguntilíada’.

Un any més arriba a Sagunt a Escena una producció del Festival de Teatre Clàssic de Mèrida amb Petación Espectáculos i Mixtolobo els dies 22 i 23 d’agost. Es tracta d’Anfitrión’, de Molière, i compta amb actors com Manuel Galiana, Pepón Nieto, Fele Martínez i Paco Tous.

Quant a música, el 18 d’agost el grup Manel presenta el seu últim treball, ‘Per la bona gent’, i el 5 de setembre tancarà el festival l’Orquestra de la Comunitat Valenciana.

Per part seua, el director del festival, Juan Vicente M. Luciano, ha posat l’accent en la important presència de companyies valencianes en aquesta edició de Sagunt a Escena. De fet, “dels 39 espectacles amb els quals comptarà el festival, 24 tindran segell valencià. Ho hem fet molt conscientment perquè és moment d’estar al costat de les nostres companyies i equips artístics, que han passat per una gran foscor durant uns mesos i volem que brillen i mostren els seus treballs als espectadors i espectadores”.

Així mateix, ha explicat que aquestes actuacions tindran lloc en sis localitzacions diferents: el Teatre Romà, la Glorieta, la Pujada al Castell, l’Auditori Joaquín Rodrigo, el Centre Cívic i la Casa Berenguer.

“Sagunt a Escena és un exemple d’èxit. Cada any millorem i estem convençuts que tornarà a ser així. L’objectiu no és un altre que acostar la cultura a tota la ciutadania”, ha assenyalat l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno.

Un any més, el preu de les entrades es manté, sent les més cares les de 24 euros. Però, a més, la programació de la Glorieta, la Pujada al Castell, el Centre Cívic i la Casa de Berenguer és gratuïta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − dotze =

Valencia activa
bombers
CCCC
bombers
Valencia activa