25n
25N
25N

Focs artificials per a celebrar els festejos de Sant Vicent Ferrer

Aquest dissabte comença el programa d’activitats, que inclourà un castell de focs artificials a la mitjanit

Focs artificials per a celebrar els festejos de Sant Vicent Ferrer
26/04/2019 -

L’Ajuntament de València col·laborarà un any més amb les celebracions de la festivitat de Sant Vicent Ferrer organitzades per la Junta Central Vicentina, i enguany ho farà també amb festejos extraordinaris amb motiu del 600 aniversari de la seua mort. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha fet una crida a la ciutadania perquè participe de totes les activitats programades, inclosos els actes extraordinaris d’aquest dissabte, dia 27, que coorganitza el Consistori juntament amb la Junta Central Vicentina i la Comissió Interdiocesana.

Les celebracions començaran dissabte, a les 17.30 hores, amb el lliurament de premis i la representació a la plaça de la Mare de Déu del miracle que haja obtingut el primer premi en el Concurs de Miracles. Aquestes teatralitzacions d’alguns episodis atributs a la vida de Sant Vicent Ferrer -considerades Bé d’Interés Cultural- són tradicionalment interpretades per xiquets i xiquetes, sempre en valencià, als diferents altars construïts al carrer. Dues hores després, a les 19.30 hores, i a la mateixa plaça, serà el torn del concert vicentí a càrrec de la Banda Primitiva de Llíria.

Ja de nit, a les 22.30 hores se celebrarà una Nit d’albaes per llocs vicentins, amb final a la Casa Natalícia de Sant Vicent Ferrer. Abans passarà per la plaça de Nàpols i Sicília, Baró de Petrés, Almirall, Sant Esteve, Sant Lluís Beltran, Almodí, plaça de la Mare de Déu, Micalet, plaça de la Reina, Cabillers, Avellanes, plaça de Sant Vicent Ferrer, Mar, General Tovar i plaça de Tetuan. Finalment, la pirotècnia Nadal Martí dispararà a les 24.00 hores un castell de focs artificials a l’antiga a la plaça de Tetuan.

Les activitats festives continuaran dilluns, dia 29, amb el programa habitual que s’inicia amb una despertà clàssica a l’alba i volteig general de campanes. A les 12.00 del migdia, partint de la porta principal de l’Ajuntament de València, començarà la processó cívica d’ofrena floral a Sant Vicent Ferrer. L’itinerari continuarà per Sant Vicent, plaça de la Reina, Pau, Glorieta i Mar fins a la Casa Natalícia i acte posterior a la plaça de Tetuan.

A les 14.00 hores la pirotècnia Vulcano dispararà una mascletà a la plaça de Tetuan, mentre que a les 19.00 hores serà la processó general, des de la Catedral, seguint per la plaça de la Reina, Pau, plaça de Tetuan (estació a l’Església Castrense de Sant Domènec), Mar (estació a la Casa Natalícia), plaça de Sant Vicent Ferrer, Trinquet de Cavallers, plaça de Nàpols i Sicília (estació a l’Església de Sant Esteve), Baró de Petrés, els Venerables, Palau i plaça de l’Almoina.

Fuset ha recordat que la col·laboració de l’Ajuntament amb les activitats «ja va quedar palesa en la processó del darrer 7 d’abril i en la resta d’activitats plantejades a la comissió integrada per diverses entitats i institucions».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 16 =

museo prehistoria