25n
25N
25N

Catarroja ofereix un gran ventall d'oferta cultural amb l'oci alternatiu Refresca't

Fins al 28 de setembre Catarroja ofereix un festival cultural amb actuacions de música, humor i màgia, entre altres temàtiques

Catarroja ofereix un gran ventall d'oferta cultural amb l'oci alternatiu Refresca't
28/07/2020 -

Fa unes setmanes, l’Ajuntament de Catarroja prenia la decisió, consensuada amb les associacions festives i culturals del municipi, de suspendre el programa festiu per a enguany. Aquesta determinació es prenia amb responsabilitat, ja que, atés el nou marc social per la COVI-D19, resultava impossible desenvolupar els actes habituals del programa festiu amb la normalitat que tots desitjaven. Per això, des de les regidories de Cultura i Festes, van treballar en una programació alternativa que el cap de setmana passat donava el tret d’eixida amb el nom de Refresca’t.

“La millor manera de seguir ajudant al sector cultural i portar la cultura i l’oci a la ciutadania, era reinventar-nos amb totes les mesures de seguretat, i així va nàixer Refresca’t”, assegura la regidora de Cultura, Dolors Gimeno, al que incideix el regidor de Festes i Joventut, Miquel Verdeguer, comentant que “els catarrogins i catarrogines ens mereixem un poc d’entreteniment i de cultura després de complir rigorosament amb les mesures de seguretat durant tot el temps que ha durat l’estat d’alarma”. “Hem implementat un protocol dins del projecte d’activitat del Refresca’t perquè l’oci i la cultura siguen compatibles”, afegeix Verdeguer.

D’aquesta manera, tots els caps de setmana des del passat divendres 17 de juliol fins al dilluns 28 de setembre, Catarroja gaudirà, en tres espais diferents, d’actuacions musicals, cinema, comèdia o teatre, un programa cultural amb una gran varietat. Els tres espais triats, per a intentar arribar a tot el veïnat són, la plaça Major, la plaça del Mercat i l’Espai Clara Campoamor. Tots ells reuneixen les característiques necessàries per a poder albergar esdeveniments amb seguretat durant la nova normalitat.

Per a la ciutat de Catarroja, aquesta nova programació cultural d’oci alternatiu significa entre altres coses, el fet d’oferir alternatives culturals i d’oci per a les nits dels caps de setmana d’estiu, i per això, “davant aquest estiu diferent, volíem posar a disposició de la ciutadania aquesta programació d’activitats tan fresca, variada i per a totes les edats”, comenta Verdeguer. A més, segons assegura Gimeno, “Refresca’t és molt important per tot el que implica, ja que acostem la cultura i l’oci a la fresca a la ciutadania després de mesos confinats, donem feina a empreses del poble del sector cultural que han vist minorat el seu treball, i ho fem de manera gratuïta perquè estiga a l’abast de tota la població”.

Des del mateix consistori i la regidoria de Cultura, encapçalada per Dolors Gimeno, asseguren que Refresca’t és, a més, una campanya per apostar per la cultura segura, i per això, tant des de la regidoria de Festes com des de la regidoria de Cultura, i tot l’equip municipal, “hem volgut primar la seguretat i que ningú vinga amb por”, comenta la regidora de Cultura, Dolors Gimeno. “Hem invertit molt en desinfecció, control d’accessos, distància de seguretat, l’ús de la mascareta és obligatori durant tota l’actuació i les entrades s’aconsegueixen online amb registre de dades per controlar l’aforament”, assegura Gimeno, al que afegeix que “la Cultura és segura i necessària”.

El tret d’eixida es va donar el passat divendres 17 de juliol a les 22.30 a l’Espai Clara Campoamor amb l’alternativa d’oci, ‘Cinema Karaoke’ i la pel·lícula La Llamada. El dissabte, al mateix lloc i horari, va ser el torn de l’espectacle en viu protagonitzat per l’actriu i comediant María Juan qui va estar acompanyada pel Mag Aparisi. Les actuacions de Mireia Vives i Borja Penalba, Xavi Castillo, El Diluvi, cinema d’estiu o els homenatges musicals a artistes de tota la vida com Camilo Sesto són algunes de les propostes que completaren el programa cultural i d’oci alternatiu.

Respecte als primers actes, des de la regidoria de Cultura afirmen que “han tingut molt bona resposta, fins i tot el primer cap de setmana, que potser no tothom coneixia el festival”. “Aquest cap de setmana fem canvi de zona, i serà a la plaça del mercat on tindrem l’actuació de Mireia Vives i Borja Penalba, i el dissabte amb un gran espectacle musical”, comenta el regidor de Festes, Miquel Verdeguer.

“Hem fet un gran esforç per poder fer cada setmana les activitats en diferents punts del nostre poble i així que els catarrogins i les catarrogines, de nou i sempre amb prudència, fem els carrers nostres”, incideix Verdeguer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 9 =