Programació de L'Encesa de la Gran Fira de València 2019
Ja es coneixen tots els detalls de la Gran Fira de València 2019 que, seguint la línia d'aquests anys anteriors, s'ha convertit "en un festival de festivals urbà, amb una programació plural i diversa que vol arribar a tots els públics, a tots els gustos i a tots els barris", ha explicat, en roda de premsa, el regidor Pere Fuset.
La Gran Fira de València, a dos anys de complir 150 anys, comptarà amb més de 200 activitats repartides per la ciutat que, a més dels actes tradicionals, inclourà altres celebracions, com el Festival de Jazz, el Certamen de Bandes, la programació de les festes dels pobles de València o la programació de la Marina i la Ciutat de les Arts i les Ciències. En definitiva, "una programació no solament per al mes de juliol, sinó per a tot l'estiu".
Serà aquest diumenge, 30 de juny, quan arrencada la Gran Fira amb la tradicional Encesa del cartell lluminós que presidirà la Plaça de l'Ajuntament de València. Per a això, com ja avançarem a València Extra, se celebrarà la cavalcada inaugural, que donarà pas a la traca correguda de la pirotècnia Vulcano.
A partir d'eixe moment, es donarà el tret d'eixida a una completa programació que, com en anys anteriors, s'ha estructurat per cicles. Així, no podran faltar les Nits de Folk, en les quals s'inclouen el Festival Serenates, la Trobada de colles de dolçaina i tabal, "que es va recuperar l'any passat" (5 de juliol), la Muixeranga de la Fira (6 de juliol) o el Sarau de la Fira; la Nit a la Mar, que comptarà amb animació musical en La Marina (13 de juliol); la Gran Nit, amb multitud d'activitats en la Plaça del Pilar i la del Patriarca, així com en els museus de la ciutat que obriran fins a les 2 de la matinada (20 de juliol); o la Batalla de Flors (28 de juliol), en el qual es remena la possibilitat de tornar a realitzar un sorteig previ de localitzacions, "a més de la venda per Internet".
Per descomptat, tampoc faltarà la Correfira, gràcies a la qual tots els barris de la ciutat s'ompliran d'activitats per a tots els públics, seguint la línia de la descentralització. D'aquesta manera, "de dijous a diumenge, en un total de quatre barris per setmana", la Correfira acostarà la cultura a la ciutadania.
La Gran Fira arribarà, així, a tots els racons de València. No obstant això, els Jardins del Palau seran un dels escenaris clau de la programació. I és que, a més de les preseleccions falleres, aquest espai acollirà diferents activitats, depenent del dia de la setmana. Així, els dilluns serà el torn de la tradició i la cultura valenciana; els dimarts serà el Gran Ball i actuacions musicals per a un públic familiar; els dimecres, actuacions infantils a la vesprada, sota el cicle La Menuda Fira, i representacions escèniques a la nit; i els dijous, actuacions musicals, que arrancaran amb una gran novetat: la Nit de l'Orgull, que tindrà lloc dijous que ve, i que comptarà amb actuacions de drag queens valencianes per a reivindicar la llibertat sexual i afectiva.
Finalment, Pere Fuset ha remarcat la importància de les xarxes socials per a interactuar amb l'etiqueta #GranFiraVLC, però també per a conéixer totes les novetats de la Gran Fira, així com la web granfiravalencia.com, en la qual es podrà consultar tota la programació en castellà, valencià i anglés.
Els Focs de la Fira
I si alguna cosa no podia faltar en la programació de la Gran Fira de València 2019 és la pólvora. D'aquesta manera, durant tot el mes de juliol, els caps de setmana estaran marcats per la pirotècnia. Així, la traca correguda del diumenge, 30 de juny, inaugurarà el cicle, al qual li seguirà el Castell de Pals que, com a novetat, serà piromusical per a "aprofitar l'acústica de la Plaça de la Verge", i que tindrà lloc el 6 de juliol (1.00 h.).Tampoc faltarà el piromusical de RICASA en la Marina de València (13 de juliol) o el Correfoc, que se celebrarà el 26 de juliol, a les 23.00 hores, des del carrer de les Barques.
@GranFiradeValencia