25n
25N
25N

Les festes de Xirivella comencen per Sant Ramon

Les festes de Xirivella comencen per Sant Ramon
23/08/2019 -

Les tradicionals festes del barri de Sant Ramon suposen, un any més, l’inici dels actes festius de Xirivella, que es perllongaran durant tot el mes de setembre pels diferents barris de la població. Els clavaris de Sant Ramon i les clavariesses de la Mare de Déu dels Desemparats han dissenyat unes activitats que combinen tradició i diversió per a tots els públics.

Els festejos arranquen este dilluns amb l’esmorzar, dinar i sopar de faixa organitzats pels clavaris, i l’inici del campionat de truc i parxís. A l’endemà, dimarts 27 d’agost, se celebrarà la ‘Festa de l’Aigua’ per als més menuts i una ‘orxatada’ per a tots els públics. Dimecres 28 hi haurà carreres de sacs, campionat de canut i escola de circ per als xiquets; i a la nit, paelles al carrer i espectacle musical. La discomòbil de Kike Jaén, programada per al dijous, i la festa Techno Oliver de divendres són altres dos cites destacadades.

LES NOVETATS D’ENGUANY

A partir del dissabte 31 d’agost, coincidint amb el Pregó Institucional protagonitzat pel guitarrista internacional Rafael Serrallet, les festes s’escampen per tota Xirivella. Enguany, des de la Regidoria de Festes s’aposta per dos vies d’actuació: es preserven els actes més tradicionals i lúdics, com ara la Nit de les Figues i la ja consolidada Marxa de Colors, i s’implanten alhora novetats ressenyables i de gran impacte popular. En esta línia cal mencionar el Barracó Jove, un espai lúdic i festiu pensat per als més joves, l’actuació de l’Orquestra Montecarlo i divertides sessions DJ que completen el cartell.

La regidora de Festes, Encarna Martí, fa un reconeixement a totes les entitats organitzadores i col·laboradores que “han fet possible una programació diversa que combina la vessant tradicional amb la lúdica”. Martí destaca les aportacions “dels Coeters de Xirivella, clavaris i clavariesses, centres culturals, associacions veïnals, associació de comerciants i, sobretot, al Foro Festa, que tant s’ha implicat per que tot isca a la perfecció.”

D’altra banda, l’alcalde Michel Montaner crida els xirivellers i xirivelleres a “gaudir la festa amb responsabilitat i respecte”. Durant la darrera reunió de la Junta Local de Seguretat es va acordar un dispositiu especial per als moments més “sensibles”, amb coordinació de les policies local i nacional. L’alcalde demana als veïns i veïnes, i a tots aquells que visiten Xirivella durant les festes, que “siguen exemple de participació, integració i convivència.”

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × tres =