25n
Orgull
Orgull

Arriba Escènia, la Mostra de Teatre Novell per excel·lència de Foios

Ja es poden adquirir les entrades per a gaudir de les obres programades de la nova edició d’Escènia

Arriba Escènia, la Mostra de Teatre Novell per excel·lència de Foios
05/07/2021 -

Foios es prepara per a acollir un dels esdeveniments culturals més importants de la localitat. Una nova edició d’Escènia, la Mostra de Teatre Novell per excel·lència, arriba del 7 al 17 de juliol, a la Casa de la Cultura, amb totes les mesures de seguretat per a prevenir la Covid-19. Com ha explicat el regidor de Cultura, Juan José Civera, “Escènia és un dels nostres emblemes culturals i una oportunitat per a les companyies de teatre novell. Cada any, aquesta Mostra compta amb una gran resposta per part dels nostres veïns i veïnes i, en aquesta ocasió, serà encara més especial perquè revitalitzarà un sector que ha sigut dels més afectats per la pandèmia”.

De tots els projectes presentats, el jurat ha seleccionat els quatre que conformarà la XIX edició d’Escènia i que, a més, optaran al Premi del Jurat, dotat amb 2.500 euros; a l’Esment Especial del Jurat, dotat amb 1.000 euros; al Primer Premi Popular, dotat amb 2.500 euros; i al Segon Premi Popular dotat amb 1.000 euros.

D’aquesta manera, l’obra ‘Reines’ de Foios Escola de Teatre, que mostrarà la vida de set reines que, en algun moment de la història, van ostentar el poder i van governar serà la que inaugure una programació on el feminisme estarà molt present. En aquest sentit, el 8 de juliol serà el torn d’Unaovarias amb l’obra ‘Iaia, tu tens sexe?’, que aborda el tabú que, encara hui dia, suposa parlar de la sexualitat de les nostres iaies i mares.

La resta de la programació el componen les següents obres: ‘Sobrepassades’ d’Octàmbuli (9 de juliol), que reuneix cinc trobadores que canten i parlen per a ensenyar-nos que les dones també tenen veu; ‘Passeig per la vida’ de Foios Escola de Teatre (14 de juliol); ‘El amor de mi ahora’ d’Almor Movimiento (15 de juliol), que tracta d’alliberar l’amor d’estigmes socials i culturals; ‘200.000 dones’ de CIA. Càndida (16 de juliol), que recorda a les 200.000 dones, acusades de bruixes, que van ser torturades i condemnades a mort a Europa en els segles XVI i XVII; i, finalment ‘Roda’ de Marea Danza (17 de juliol) on cinc ballarines presentaran una revisió de la dansa popular valenciana des d’un punt de vista contemporani.

Totes les representacions tindran lloc a les 22.30 hores a la Casa de la Cultura, a excepció de la del dia 17 de juliol que, coincidint amb el lliurament de premis, tindrà lloc al Passeig de l’Albereda a les 22.30 hores.

Si tu també vols assistir a algun d’aquests espectacles, recorda que a partir de hui, 5 de juliol, ja es poden comprar les entrades a través de www.servientradas.com o www.agendafoios.com. Així mateix, també estaran disponibles en la taquilla de la Casa de la Cultura. Des de l’Ajuntament assenyalen que els espectacles dels dies 14 i 17 de juliol seran gratuïts, però serà necessària reserva prèvia per a controlar l’aforament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =