25n
25N
25N

Oferta cultural, educativa, esportiva i d'oci a Aldaia durant el confinament

L’Ajuntament d’Aldaia ofereix un ampli ventall de propostes per a ajudar a fer més suportable el temps de confinament als veïns

Oferta cultural, educativa, esportiva i d'oci a Aldaia durant el confinament
16/04/2020 -

Les diferents àrees de l’Ajuntament d’Aldaia es reinventen per a continuar oferint proposades en l’àmbit cultural, educatiu, esportiu i d’oci als veïns i veïnes d’Aldaia. L’alcalde de la localitat, Guillermo Luján, explica que “estem proposant activitats per a tots els públics”, encara que aposta per fer l’èmfasi en les iniciatives dirigides especialment als més xicotets “, ja que les persones adultes som conscients de la situació que estem vivint, però els xiquets, en molts casos, no arriben a comprendre per què porten tants dies sense poder eixir de casa”, i participar en aquesta mena d’activitats, “pot ser molt positiu per al seu estat d’ànim”.

Esports en directe

Des de l’àrea municipal d’esports han elaborat una àmplia oferta d’activitats diàries en format de classe online a través de les xarxes socials municipals i des dels perfils d’Instagram dels propis monitors. Així, la ciutadania d’Aldaia pot participar virtualment de classes de ioga, aerogap, boot camp, latin danse, total training o pilates, així com reptes i propostes per a tots els públics.

Manualitats, dibuix i un concurs de disfresses per a xiquets i xiquetes

Els més xicotets de la casa són uns dels grans protagonistes dins de la programació municipal durant el confinament. Així, a través del departament municipal d’educació s’ha posat en marxa el calendari de propostes per a joves i xicotets que inclou activitats com a manualitats, papiroflèxia, stretching infantil en anglés, balls infantils en anglés, exercicis, decoració i balls. Així mateix, des del consistori es convida a tots els xiquets i xiquetes de la localitat a “a omplir el nostre poble d’art i il·lusió”, enviant una foto dels seus dibuixos al correu educacioenmoviment@ajuntamentaldaia.org. Posteriorment l’Ajuntament publicarà totes les imatges en les xarxes socials.
Com a colofó, els xiquets del municipi estan convocats a participar en el concurs de disfresses que tindrà lloc diumenge que ve, i eixir a aplaudir als seus balcons a les 20.00h lluint les seues creacions.

La festa PorqueSí i Taller Virtual d’escriptura creativa

La Biblioteca Pública Municipal d’Aldaia també s’ofereixen alternatives culturals per a tots els públics. Els pròxims dissabte 18 i diumenge 19 d’abril tindrà lloc La festa PorqueSí, un taller de cap de setmana per a gaudir en família (xiquets i xiquetes majors de 8 anys), per a jugar escrivint i llegir jugant. Totes les creacions literàries realitzades formaran part d’un llibre recopilatori que veurà la llum en format Issu.

D’altra banda, el públic adult també té el seu espai en el Taller Virtual d’escriptura creativa Cartografia del Vent, en el qual a partir de propostes i jocs creatius les persones que participen podran indagar en diferents aspectes de l’escriptura, des de la introspecció del poètic a l’universal, del vers al conte, o del poema al personatge, traçant un mapa individual per on transitar el col·lectiu. A més les xarxes socials de la Biblioteca Municipal acullen l’Aldaia Biblio Quiz, un qüestionari amb preguntes sobre la localitat, que es va resolent cada dia.
Així mateix, des d’aquest departament es recorda que amb el carnet de la Biblioteca Pública Municipal d’Aldaia es pot accedir a milers de llibres, revistes i audiollibres, des de dispositius com a tauletes, ordinadors o mòbils utilitzant el servei de préstec digital.

Programació estable de Gent Jove Aldaia

L’oferta d’activitats per part del departament municipal de joventut es manté activa a través de les xarxes socials: de dilluns a divendres es generen vídeos amb contingut propi de la Programació Estable, en els quals deu professors i talleristes graven les seues classes des de les seues cases, amb un contingut variat i que inclou classes d’anglés, francés i valencià, a més de ioga, dansa oriental, guitarra o escriptura creativa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =