25n
Orgull
Orgull

La Setmana Santa Marinera 2019 inunda de tradició els carrers dels Poblats Marítims

Coneix tota la programació de la Setmana Santa Marinera de València 2019

La Setmana Santa Marinera 2019 inunda de tradició els carrers dels Poblats Marítims
02/04/2019 -
Desfilada de Resurrecció
El diumenge, 21 d’abril, la Setmana Santa Marinera acull la Desfilada de Resurrecció, única en tota Espanya, i en la qual participen les 30 germandats, confraries i corporacions que formen part de la festa. En aquesta desfilada, els confrares, que vesteixen de colors clars, desfilen amb el cap descobert i al ritme de marxes alegres i festives. Una altra de les peculiaritats de la Desfilada de Resurrecció és l’absència d’imatges i passos. Els personatges bíblics canvien els seus atributs per flors que llancen al públic.

Cada any, el districte dels Poblats Marítims acull una de les celebracions més emotives i característiques de la ciutat. La Setmana Santa Marinera plena de devoció i fervor els barris del Cabanyal, Canyamelar i Grau. Barris mariners on els seus carrers són l’escenari de la tradició i la cultura valenciana, gràcies als diferents esdeveniments que les confraries s’encarreguen d’organitzar per a una festa que ja, en 2011, va ser declarada Festa d’Interés Turístic Nacional.

Així, de l’11 al 21 d’abril, la Setmana Santa Marinera inundarà els carrers de desfilades i processons, entre els quals destaquen el Divendres de Dolors, el Diumenge de Rams, el Dijous i Divendres Sant o la desfilada del Diumenge de Resurrecció que, a més de comptar amb moltíssims anys de tradició, és única en tota Espanya.

En aquesta ocasió, el cartell de la Setmana Santa Marinera 2019 està protagonitzat per l’àncora que identifica als Poblats Marítim. Un treball realitzat per Paco Ibiza Sanchis que, a més, s’ha utilitzat com a portada del llibre oficial, i que ha rebut el primer premi del XVIII edició del Concurs Nacional de Cartells de la Setmana Santa Marinera de València 2019.

Semana Santa Marinera

Desfile de Resurrección / Rafa Esteve

Però, Quin és l’origen de la festa? Aquesta celebració va nàixer de la fe dels homes i dones que vivien, en aquest poble marítim, de la pesca del mar mediterrani. La fe i la devoció pel mar va créixer amb el pas dels anys i, el més important, s’ha mantingut, gràcies als veïns i veïnes que, cada any, posen tot el seu esforç i il·lusió a tirar avant un intens programa d’actes que atrau milers de persones.

La protecció que el mariner demanava es va anar enfortint fins al punt que el refranyer popular deia: “Si a Déu vols pregar, posat en la mar”. Amb el pas del temps, la Setmana Santa Marinera va anar adquirint els costums de la gent marinera fins a convertir-se en el que, hui dia, coneixem.

Com anar a la Setmana Santa Marinera 2019

Per a gaudir de la infinitat d’actes que se celebraran durant aquesta setmana, pots fer ús del transport públic. Així, l’EMT t’acostarà fins als Poblats Marítims a través de les línies 3, 4, 19, 30, 31, 32, 41, 81, 92, 95, 99 i les línies nocturnes N1, N8 i N9, mentre que amb Metrovalencia hauràs d’agafar les línies 5 o 7 o les línies 4, 6 i 8 de tramvia.

Programació de la Setmana Santa Marinera 2019

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 − 1 =