25n
25N
25N

Gossos abandonats en el Centre Municipal de Benimàmet i població reclusa participen en el programa "Segona Oportunitat"

La regidora de Benestar Animal, Glòria Tello, signa el conveni per a desenvolupar un projecte innovador, educatiu i social, en la presó de Picassent

Gossos abandonats en el Centre Municipal de Benimàmet i població reclusa participen en el programa "Segona Oportunitat"
09/03/2020 -

La regidora de benestar Animal, Glòria Tello, i la responsable d’integraDOGS, Carmen Alonso, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per al desenvolupament del projecte Segona Oportunitat, una iniciativa innovadora de caràcter educatiu i social que tracta de facilitar l’adopció de gossos abandonats en el Centre Municipal d’Acolliment de Benimàmet, que prèviament rebran una educació social bàsica per part d’interns i internes del centre Penitenciari de Picassent formats en tècniques d’ensinistrament animal.

«Des de la regidoria de Benestar Animal hem signat un conveni amb integraDogs que ens sembla una iniciativa meravellosa i que consisteix a portar gossos abandonats en el nostre centre municipal d’acolliment d’animals de Benimàmet al Centre Penitenciari de Picassent perquè siguen educats i ensinistrats per població reclusa seleccionada, abans de ser donats en adopció a persones interessades», ha destacat la regidora Glòria Tello després de rubricar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la societat Centre de Desenvolupament Caní integraDOGS.

Després de rubricar aquest acord denominat «Segona oportunitat», juntament amb la psicòloga i educadora canina, Carmen Alonso, responsable d’IntegraDOGS, la regidora de Benestar Animal, glòria Tello, ha afirmat que «per a nosaltres el conveni és importantíssim, perquè no sols ens permet que els nostres gossos abandonats tinguen una eixida digna, sinó que a escala humana es fa una tasca molt bona amb les persones que estan recluses». A través de Segona Oportunitat, un projecte innovador, de caràcter educatiu i social, es tracta de facilitar l’adopció de gossos abandonats que prèviament, durant tres o quatre mesos, rebran una educació social bàsica per part d’interns del centre penitenciari.

DOBLE BENEFICI

Ester conveni té una duració de 29 mesos però pot ser prorrogat per un període de fins a quatre anys addicionals, «i a més està obert a possibles noves col·laboracions en altres sectors socials». Els gossos procedents del centre de Benimàmet participants en aquest programa de teràpia social amb animals romandran durant la seua estada en la presó de Picassent en instal·lacions condicionades pels mateixos reclusos participants en el programa, ubicades dins del denominat mòdul terapèutic.

La regidoria de Benestar Animal s’ocuparà de facilitar i col·laborar en les activitats d’integració, seleccionarà els gossos amb algun problema conductual recuperable, «després que aquests animals hagen rebut els tractaments i revisions necessàries per part de personal veterinari municipal, per la qual cosa no té repercussió pressupostària per a l’ajuntament», segons es puntualitza en el conveni.

La selecció dels interns participants en el projecte es realitzarà, per part del centre penitenciari. Seran prèviament formats per personal d’integraDOGS en tècniques d’ensinistrament, una formació que els possibilitarà l’accés al mercat laboral en l’àmbit de l’educació canina i el cuidat animal.

Carmen Alonso, psicòloga d’integraDOGS, ha agraït a la regidora de Benestar Animal, Glòria Tello, «l’oportunitat que ens ha donat amb aquest conveni basat en un projecte molt innovador que pretén millorar la vida dels animals abandonats i també de la població reclusa que, durant tres o quatre mesos, aprendrà a desenvolupar aspectes emocionals, aspectes de responsabilitat i treball en equip. És un conveni amb un doble benefici».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + 14 =