25n
25N
25N

L'Ajuntament fomenta la pràctica de 21 disciplines esportives entre més de 700 escolars

L'Ajuntament fomenta la pràctica de 21 disciplines esportives entre més de 700 escolars
30/09/2019 -

Les Escoles Esportives Municipals, impulsades per a fomentar la pràctica de 21 disciplines entre els escolars de 4 i 18 anys (en els mateixos centres educatius i en altres instal·lacions esportives, en horari no lectiu i dies laborals), començaran en octubre. El termini d’inscripció per participar en aquesta activitat, per la qual s’ofereixen unes 7.000 places, estarà obert fins al 15 d’octubre; i fins al dia 11, romandrà obert el dels Jocs Esportius, que es desenvoluparan a la ciutat durant el present curs escolar, amb una participació de 12.000 menors. “L’objectiu d’aquestes dues iniciatives és promoure l’educació i la cohesió social mitjançant l’activitat física”.

Així ho ha manifestat hui la regidora d’Esports, Pilar Bernabé, durant la presentació del Programa de Promoció Esportiva que la Fundació Esportiva Municipal (FDM) destina a escolars i que inclou les dues iniciatives esmentades: Les Escoles Esportives i els Jocs Esportius; i ha aprofitat l’ocasió per a invitar a totes les famílies valencianes perquè apunten els seus fills i filles a les Escoles Esportives Municipals que s’imparteixen en uns 100 centres educatius (84 públics i 16 concertats) i als clubs esportius de la ciutat.

Concretament, la FDM ha previst l’organització de 555 grups (27 més que l’any anterior), amb un pressupost de 538.913,37 euros, 285.000 dels quals es destinaran per a finançar ajudes: un total de 2.800, 1800 dels quals seran exempcions totals.

Pilar Bernabé ha explicat que enguany el curs començarà el dimarts 1 d’octubre i, com en anys anteriors, “sota la direcció de tècnics esportius qualificats”. Així mateix, ha recordat que les Escoles Esportives Municipals estan impulsades per la FDM en col·laboració amb les diferents federacions esportives.

“Gràcies a les Escoles Esportives els menors reforcen de manera complementària l’assignatura d’Educació Física, contribuint al compliment de la recomanació de l’Organització Mundial de la Salut per a la infància que estableix una pràctica diària de 60 minuts d’exercici físic per a cada xiquet i xiqueta”, ha afegit la regidora en ressaltar que els objectius de la FDM “són contribuir a la formació integral dels escolars, la lluita contra el sobrepés infantil, i integrar als joves en la societat a través de la pràctica esportiva”.

“A més, cal no oblidar que des de les Escoles Esportives Municipals s’organitzen múltiples activitats extraordinàries com: eixides, trobades, intercanvis esportius, campus, etc. I que aquest programa es coordina amb el de Jocs Esportius Municipals que ofereix als ja iniciats en una modalitat esportiva l’oportunitat de competir”, ha indicat la regidora. L’ajuntament aportarà 101.368 euros per a la celebració d’aquests jocs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =