25n
25N
25N

El Programa d’Horts Escolars i Jardineria Sostenible continua el seu desenvolupament amb activitats telemàtiques

El Programa d’Horts Escolars i Jardineria Sostenible continua el seu desenvolupament amb activitats telemàtiques
16/04/2020 -

Els escolars de Burjassot continuaran gaudint i aprenent, durant els mesos d’abril i maig, del Programa d’Horts Escolars i Jardineria Sostenible promogut des de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Burjassot. Cada any, en aquests mesos, els escolars de Burjassot aprenen a cultivar els seus propis horts en els centres escolars o bé a conéixer de prop la jardineria sostenible i, aquest curs, no serà una excepció.

Adaptant-se a la situació d’estat d’alarma, els responsables del projecte, l’Associació Sembra en Saó, continuaran endavant amb ell a través de dues línies d’actuació. D’una banda, oferiran activitats per via telemàtica i, per l’altre, proposaran millores i manteniment dels horts que seran també, en part, compartides amb l’alumnat de manera telemàtica.

L’alumnat i el professorat dels centres participants en el programa podran accedir des de les seues cases a l’espai virtual creat per Sembra en Saó en el qual es donarà informació general sobre el programa i es continuarà amb la formació en conceptes bàsics d’agricultura ecològica i sostenibilitat mitjançant activitats formatives en línia. A més, s’oferirà un registre històric de l’evolució dels horts perquè l’alumnat mantinga el vincle amb l’espai de l’hort i s’oferirà als professors material didàctic perquè puguen incloure’ls en les seues àrees de formació.

L’espai virtual està allotjat en el lloc web de l’entitat, on hi ha una secció específica per a cada centre, la secció d’activitats per a fer a casa, la dedicada als professors i la informació general del programa, comú per a tots els centres. Els vídeos i materials didàctics es publicaran de manera setmanal i tractaran temes entorn del sòl, les plantes, les seues necessitats i reproducció, la fauna de l’hort, el sol… En el cas del CEIP Les Sitges, es proposa, a més, que l’alumnat participe, en la mesura de les seues possibilitats, en el disseny de les millores de l’hort de la seua escola.

En el cas de la segona de les línies d’actuació, la de millora i manteniment dels horts, es compartirà també amb l’alumnat a través de les seccions específiques de cada centre en l’espai de l’Hort Virtual. La finalització d’aquesta línia de treball tindrà lloc, en el cas que siga possible, quan es puga accedir als centres educatius.

En aquests moments, des de Sembra en Saó s’està treballant en el seu web, per a poder accedir, a través d’aquest enllaç, a cadascuna de les seccions a través de les quals podran anar treballant tant el professorat com l’alumnat de Burjassot. En aquests moments, a més de poder veure un vídeo que l’entitat ha gravat per a tots els participants en el projecte, es pot consultar la informació general del projecte i les activitats per a fer a casa, que ja poden descarregar-se.

En uns dies es posarà en marxa la secció del material per al professorat i la secció de cada col·legi que participa en el programa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 5 =