25n
25N
25N

Del programa al mapa interactiu: les propostes de Gómez per a Jesús

La candidata del PSPV a València detalla en un mapa les propostes per als diferents barris de la ciutat

Del programa al mapa interactiu: les propostes de Gómez per a Jesús
08/05/2019 -

La candidata del PSPV a l’alcaldia de València, Sandra Gómez, assegura que part de la seua campanya serà posar “l’accent en aqueixa València de barris“. Una atenció que, més enllà de quedar reflectida en el programa, ha volgut emfatitzar amb un dels seus principals actes de campanya: un mapa interactiu.

Mitjançant la web valenciasenselimits.com, qualsevol pot veure València a vista de mapa i comprovar quines mesures proposades per Gómez afecten qualsevol barri. Algunes més genèriques, com “recuperar” la funció de les places “com a punts de trobada de veïns i veïnes”, que s’aplica a nombrosos punts de la ciutat, i uns altres més concrets, com augmentar l’oferta d’habitatge en La Raiosa.

Tots els districtes presenten un nombre de propostes més o menys semblants. Per al districte de Jesús, per exemple, proposa 11 mesures que detalla en el mapa. El barri d’aquest districte que més punts concentra és Sant Marcel·lí amb sis. Gómez proposa, per exemple, la creació d’un nou pàrquing en altura en el barri -i en uns altres- per a facilitar l’aparcament. Uns nous espais que, assegura, “podran reutilitzar-se com a espais públics dotacionals en el futur si es redueix el nombre de cotxes en el barri”.

Des del PSPV, igual que el seu soci de govern en Ajuntament i Comunitat, Compromís, s’aposta per una reducció del parc mòbil privat i de combustió. En aquest sentit, Gómez proposa en el programa l’impuls del “vehicle elèctric compartit”. A Madrid, per exemple, ja existeix aquest mètode, que té un funcionament semblant al de les motos elèctriques. Proposa també augmentar la freqüència de l’EMT per a una millor connexió dels barris i, així, restar necessitat d’utilitzar l’automòbil.

Una altra de les propostes que es donen en Sant Marcel·lí és la relativa als parcs. En aquest barri es troba el Parc de la Rambleta, un espai verd amb llac inclòs. Segons Gómez, impulsaran “grans projectes” en parcs i jardins “per a millorar la qualitat de vida de tota la ciutat”. En particular, aposta per l’ampliació d’aquest parc al costat del de Benicalap o la conclusió del Parc Central.

Tant en Sant Marcelino com en L’Hort de Senabre i La Raiosa es repeteix la proposta de “recuperar” aqueix sentit cívic i comú de les places. Alguna cosa que es repeteix en els dos últims i no en el primer és l’aposta per augmentar l’oferta d’habitatge públic i privat. Es tracta de la proposta del ‘Pla 4.500+‘ per a construir aquest nombre d’habitatges en la legislatura. “Reservarem per a habitatge el 30% dels nous desenvolupaments de la ciutat”, assegura en el programa.

Segons el mapa proposat per Gómez, tant en Sant Marcel·lí com en La Raisosa s’aposta per l’aplicació de les Escoletes gratuïtes. No obstant això, assenyala, durant el procés d’ampliació d’aquesta oferta llançaran un ‘xec escolar’ per a “garantir la seua gratuïtat des de ja”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 4 =

museo prehistoria