caixa popular

El 72% dels pacients del Programa Activitat Física i Salut afirma que ha millorat la seua salut

El 72% dels pacients del Programa Activitat Física i Salut afirma que ha millorat la seua salut
19/09/2017 -

Un total de 124 pacients s’han adscrit en la primera fase d’implantació del pla pilot del “Programa Activitat Física i Salut”. El 71,83% d’aquests pacients afirma que ha millorat la seua salut després de realitzar el programa i un 57,75% sent millorança de dolor i dels problemes emocionals. Els centres esportius que major participació han registrat han sigut el Cabanyal-Canyamelar (20,97%), Velòdrom Luís Puig (20,16%) i Fuensanta (18,55%).

La regidora de Sanitat, Salut i Esports, Maite Girau, s’ha reunit aquest matí amb els directors de les àrees Clíniques i d’Infermeria dels diferents centres d’atenció primària on s’ha aplicat aquest programa. L’acte, que ha tingut lloc en el Saló de Conferències del Complex Esportiu Cultural La Petxina, ha consistit en una reunió tècnica en la qual s’ha avaluat l’efectivitat d’aquest projecte que pretén conjuminar les seues dues àrees d’actuació, esport i salut, a causa de l’estretament relacionades que es troben aquestes matèries. En la trobada ha participat, el Cap de Servei d’Esports de la Fundació Esportiva Municipal, José Manuel Brotons Piqueres, qui ha destacat les novetats del programa per a 2017.

La regidora Maite Girau ha manifestat que es tracta “d’un programa nou perquè permet promocionar l’esport com a hàbit de vida saludable i sense medicació per a poder millorar també la salut de les persones. Des de l’Ajuntament treballem en la implementació d’estratègies de salut dins de la xarxa de ciutats saludables i aquest és un projecte que encaixa perfectament”, ha assenyalat. Ara “volem consolidar el programa i seguir avançant perquè la prescripció d’exercici físic des dels centres de salut siga ja una realitat per a totes i tots”, ha conclòs.

En la segona fase d’implantació del programa està prevista l’oferta de 260 places en nou poliesportius i la participació de 14 Centres d’Atenció Primària dels cinc departaments de salut de la ciutat als quals dóna cobertura el Centre de Salut Pública de València. El “Pla d’Activitat Física i Salut” es va engegar l’any passat amb l’objectiu de millorar la salut i la qualitat de vida dels ciutadans, augmentant els nivells d’activitat física dels adults més sedentaris o amb alguna patologia.

Els professionals sanitaris que han assistit a la trobada d’aquest matí es corresponen als departaments dels hospitals València-Clínic-Malvarrosa, Arnau de Vilanova-Llíria, València-La Fe, València- Dr. Peset i València-Hospital General. També han estat presents els coordinadors d’Infermeria i caps de Zona Bàsica dels centres de salut implicats en el programa.

La regidora del consistori en matèria de Salut, Sanitat i Esports, ha estat acompanyada per la directora de Sanitat i Salut Pública, Ana Mª García García i pel sotsdirector general de Planificació i Organització Assistencial, Carlos Fluixà, tots dos pertanyents a la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 13 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris