caixa popular

Prioritat als vianants i restriccions al trànsit en Ciutat Vella

El pla que entra en vigor demà pretén reforçar el caràcter residencial dels barris del Carmen, el Pilar i el Mercat

Prioritat als vianants i restriccions al trànsit en Ciutat Vella
05/10/2017 -

L’Ajuntament de València posarà en marxa un nou pla de reordenació en Ciutat Vella per reduir el trànsit oportunista i innecessari i afavorir el trànsit de vianants. L’objectiu últim és recuperar el caràcter residencial del centre històric de la ciutat, millorant la qualitat de l’aire i la seguretat vial, i reduint la contaminació.

Una de les principals mesures del consistori és reduir la velocitat màxima dels vehicles a 20 km/h i concedir la màxima prioritat als vianants. Aquesta mesura no és nova, ja que des de fa un any ja s’aplica amb èxit en el bucle dels carrers Salvador i Serrano. Les dades revelen que de 5.000 vehicles diaris s’ha passat a uns 300.

L’actuació estableix cinc bucles d’entrada i de sortida per canalitzar el trànsit a l’interior de Ciutat Vella. Concretament, a la zona delimitada pel carrer Guillem Sorolla pel sud, l’avinguda Guillem de Castro per l’oest, Blanqueries pel nord i els carrers Serrans, Calatrava, Puríssima, Estamenyeria Vella i Ercilla per l’est.

En el seu interior, el carrer Quart canviarà de sentit entre el Carrer de la Mare de Déu de la Misericòrdia i l’emblemàtica Plaça del Tossal. Uns altres que també modificaran el seu sentit seran els carrers Ripalda, Pinzón, i Marede Déu de la Misericòrdia. El pla, a més, crea quatre zones per als vianants noves: l’entorn de la Plaça Santa Úrsula; el de la Plaça de l’Arbre i del Carmen; i el carrer de Dalt, entre els carrers Sant Tomás i l’Hostal de Morella.

Cal destacar que aquests canvis es realitzaran mitjançant senyalització vertical o horitzontal de manera que no hi haja obstacles, per la qual cosa els vehicles d’emergència podran accedir a qualsevol zona en situacions excepcionals.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 13 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats