25n
25N
25N

Nomdedéu: 'La prioritat de l'acció de Labora serà protegir a les persones treballadores i garantir el seu accés als recursos necessaris'

Nomdedéu: 'La prioritat de l'acció de Labora serà protegir a les persones treballadores i garantir el seu accés als recursos necessaris'
05/05/2020 -

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha destacat que la prioritat màxima de l’acció de Labora i de la Conselleria d’Economia Sostenible serà “protegir a les persones treballadores i al teixit productiu valencià i fer-lo de manera àgil, garantint drets i assegurant l’accés als recursos necessaris”.

Nomdedéu s’ha pronunciat així després de conéixer les dades de l’atur del mes de març, que llancen un augment de quasi el 10%, amb més de 38.000 noves persones inscrites. “Aquest increment -ha assenyalat la responsable Ocupació- es troba íntimament relacionat amb la situació d’emergència sanitària que vivim, que ha colpejat fortament les expectatives i la capacitat de negoci de les empreses valencianes”.

El secretari autonòmic ha detallat que l’impacte ha sigut considerable en el sector de la construcció (+6,179 persones) i en el sector serveis (+23.726 persones), i que ha afectat, principalment, a les persones treballadores de menys de 45 anys.

D’altra banda, ha assenyalat el fet que els homes han sigut “clarament” els més perjudicats (13,65% vs 7,07%), mentre que les dones, que són majoria en molts serveis essencials (sanitat, alimentació, etc.) mantenen l’ocupació i, per tant, “també continuen més exposades als riscos derivats d’aquesta crisi sanitària”.

Nomdedéu ha manifestat que, per a fer front a aquesta situació d’emergència, “des de Labora i la Generalitat, ens hem centrat plenament en la provisió d’informació i en la posada en marxa de mesures d’urgència per a fer costat a les empreses, els autònoms i els treballadors i treballadores”.

“Amb la col·laboració de l’Estat -ha informat- hem agilitat al màxim els tràmits per a la gestió dels ERTO, automatitzant l’alta a les oficines de Labora i fent un esforç molt important per a resoldre els expedients al més prompte possible”.

A més, el director general de Labora ha avançat que, d’ací a poc temps, es llançarà una convocatòria extraordinària d’ajudes directes per al personal autònom que ha hagut de tancar o ha patit una disminució del negoci del 75%, amb una dotació de més de 57 milions d’euros.

“En aquest període d’excepcionalitat, el compromís del Servei Valencià d’Ocupació i de la Generalitat és clar: no deixarem a ningú arrere i ens deixarem la pell”, ha assegurat Nomdedéu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − dinou =

museo prehistoria