25n
Orgull
Orgull

El principal investigador del Telescopi Solar Europeu participa en el cicle 'Una Comunitat amb ciència' del Museu de la Ciències

Aquesta tardor continuen també els cicles ‘Astronomia’ i ‘Actualitat’ en el qual destaca l’observació del trànsit de Mercuri pel disc solar

El principal investigador del Telescopi Solar Europeu participa en el cicle 'Una Comunitat amb ciència' del Museu de la Ciències
30/08/2019 -

El Museu dels Ciències represa al setembre les conferències de divulgació científica amb el cicle ‘Una Comunitat amb ciència‘.

L’astrofísic Manuel Collados, nascut a Elda (Alacant), és l’investigador principal del European Solar Telescope (EST) i impartirà la xarrada ‘El Sol. Una estrela sorprenent’ el dijous 5 de setembre a partir de les 19.30 hores, a l’Auditori Santiago Grisolía, del Museu de les Ciències. L’accés és lliure prèvia inscripció.

En aquesta conferència, Manuel Collados revelarà com és el Sol per dins i per fora, les tècniques que utilitzen els astrònoms per a estudiar-lo i els diferents fenòmens que es donen en ell.

També presentarà el Telescopi Solar Europeu, una ambiciosa aventura per a construir un telescopi solar de 4 metres d’obertura, en la qual estan embarcats els investigadors europeus de física solar per a disposar del millor telescopi amb el qual observar i entendre el Sol.

La següent cita amb el cicle ‘Una Comunitat amb ciència’ serà el dijous, 24 d’octubre, amb la conferència ‘Connectant i re-connectant el cervell amb els sentits’ a càrrec de Guillermina López Bendito, investigadora de l’Institut de Neurociències de la Universitat Miguel Hernández, UMH-CSIC.

El cicle continua amb la xarrada ‘La fi dels problemes impossibles’ que està prevista el dijous, 14 de novembre, impartida per Rubén Ruiz García, doctor en Enginyeria Informàtica, de la Universitat Politècnica de València (UPV).

Astronomia i observació Mercuri

La Ciutat de les Arts i les Ciències, en col·laboració amb l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA), organitza una observació especial l’11 de novembre de 2019 amb motiu del trànsit de Mercuri. Es tracta d’un esdeveniment astronòmic molt poc comú, que en el cas de Mercuri només es produeix unes tretze vegades cada segle.

El pròxim tindrà lloc en 2032. Les persones participants podran observar en directe el trànsit des del Jardí d’Astronomia del Umbracle, de 13.30 a 17.00 hores.

Dins del cicle ‘Astronomia’, Alejandro Cardesín Moinelo, expert en missions a Mart del Centre Europeu d’Astronomia Espacial i cap d’Operacions Científiques Mars Express, impartirà a l’octubre la conferència ‘Missions a Mart: Per què tanta obstinació a investigar als nostres veïns’.

Per part seua, Michel Breitfellner, coordinador projecte d’educació Cessar de l’AQUEIXA i enginyer d’operacions científiques Marts Express del Centre Europeu d’Astronomia Espacial, impartirà el 21 de novembre la conferència ‘Els nostres ulls en Mart i en l’Univers: la ciència de l’AQUEIXA disponible al públic’.

Finalment, el 12 de desembre tindrà lloc la conferència ‘Els elements químics al cinema, en la literatura i en l’art’, a càrrec de Bernando Herradón, doctor en Ciències Químiques, Universitat Complutense de Madrid (UCM) i investigador de l’Institut de Química Orgànica General del CSIC. Totes les conferències són de lliure accés, prèvia inscripció en la web.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =