25n
25N
25N

La treballadora acomiadada, Grezzi i el gerent, els primers a comparéixer en la comissió de l'EMT

La treballadora acomiadada, Grezzi i el gerent, els primers a comparéixer en la comissió de l'EMT
16/10/2019 -

La comissió de treball sobre el frau de quatre milions en l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha establit les primeres compareixences per als pròxims mesos, que començaran el 30 d’octubre amb la treballadora acomiadada per aquesta qüestió, Celia Zafra; el regidor de Mobilitat Sostenible a l’Ajuntament de València i president de la companyia pública, Giuseppe Grezzi, i el gerent, Josep Enric García.

Se celebraran, a més, altres tres compareixences cadascun dels dies 13 i 27 de novembre i l’11 de desembre. En la primera compareixença parlarà la cap d’àrea de l’EMT, Maria Rayón; cinc treballadors de CaixaBank que apareixen en els correus; la jurista Virginia Álvarez; la superior directa de Celia Zafra, Esmeralda Aparisi, i la persona de Bankia que s’oposa a l’operació.

Després de la comissió, la regidora socialista i presidenta de la comissió, Elisa Valía, ha explicat que participaran un total de 25 compareixents, i que s’ha deixat una bateria d’altres 25 noms, la citació dels quals es podria aprovar en futures sessions en cas que la comissió ho veja necessari.

EL PP DEMANA LA COMPAREIXENÇA DE RIBÓ I FUSET

El regidor del PP i conseller de l’EMT Carlos Mundina ha lamentat que la comissió no haja aprovat les seues propostes de compareixents, que incloïen a l’alcalde de València, Joan Ribó, com a president de l’Ajuntament, i al regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ja que és qui “porta el servei i totes les tecnologies”.

“Enteníem que la seua participació –la de Fuset– hauria de ser esclaridora per la tardança que hem denunciat de la Plataforma integral d’Administració Electrònica (PIAE), que segur que haguera dotat major seguretat”, ha expressat.

Sobre aquest tema, la regidora socialista i presidenta de la comissió, Elisa Valía, ha indicat que no han donat suport a aquesta proposta perquè l’alcalde ja compareixerà en el ple monogràfic sobre aquesta situació d’aquest dijous, així com que hi ha demanada una altra compareixença de Ribó per al pròxim ple.

“Volem que la comissió es desenvolupe amb el màxim rigor i que es respecte el treball, no volem teatres ni soroll innecessari perquè va en detriment del rigor i la qualitat”, ha manifestat i ha indicat que la compareixença tant de Ribó com de Fuset, així com altres propostes que hi havia perquè comparegueren la vicealcaldessa Sandra Gómez o ella mateixa “no aportaven res”.

CIUTADANS DEMANA UN CONSELL EXTRAORDINARI

Per part seua, el representant de Ciutadans en el consell, Narcís Estellés, ha denunciat que s’haja “prohibit” fer “precs i preguntes”, per la qual cosa ha assenyalat la decisió de convocar un consell extraordinari “per a resoldre aqueixos dubtes que han quedat fora de resolució”.

“Crec que estem en una situació molt greu i que no s’aclarisquen aspectes de la gestió de l’empresa em sembla gravíssim”, ha manifestat.

Pel seu costat, el regidor de Vox a l’Ajuntament, Vicente Montañez, ha asseverat que Grezzi actua “amb molt poca transparència” i creu que s’estan “vulnerant” els drets dels membres consellers de la Comissió: “Se’ns està negant el dret que tenen tots els ciutadans que es prenguen les mesures oportunes”, ha apuntat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 14 =