25n
25N
25N

Segueix la lluita contra la pobresa energètica: València comptarà amb la primera Oficina de l'Energia en 2019

El 23% de la població de la província de València es troba en situació de pobresa energètica

Segueix la lluita contra la pobresa energètica: València comptarà amb la primera Oficina de l'Energia en 2019
28/11/2018 -

La Comunitat Valenciana, juntament amb Castella-la Manxa, Andalusia i Múrcia és una de les autonomies més afectades per la pobresa energètica, d’acord amb l’últim informe nacional que va presentar l’Associació de Ciències Ambientals (ACA). En concret, en la província de València, una de cada quatre persones es troba en situació de pobresa energètica. Unes xifres alarmants que van engegar els mecanismes municipals amb ajudes per a totes les famílies que no poden fer front al pagament dels rebuts de llum, gas o aigua.

I València fa un pas més amb l’obertura de la primera Oficina de l’Energia, que entrarà en funcionament en la primavera de 2019, i que obrirà les seues portes en el districte d’Algirós, en el carrer José María Haro. Un projecte impulsat per la Fundació Observatori Valencià del Canvi Climàtic que, amb un pressupost de 121.000 euros, pretén oferir un servei a la ciutadania per a assessorar sobre l’estalvi energètic en les llars o oferir acompanyament en la sol·licitud d’ajudes per a pagar els rebuts, entre altres funcions.

L’Oficina de l’Energia serà un servei d’atenció ciutadana en el qual assessorar sobre factures, energies renovables, subvencions, formació i estalvi

Així, aquesta oficina pionera en la ciutat disposarà tant d’una àrea d’atenció al client, com d’espais destinats a tallers, exposicions i, fins i tot, una sala per a reunions d’associacions, amb l’objectiu no solament d’informar sobre els tràmits per a sol·licitar ajudes, sinó també per a organitzar xarrades, cursos o exposicions que visibilitzen la situació actual de moltes famílies, així com per a informar d’alternatives de consum, com les energies renovables, i de pautes per a evitar que es dispare el consum de les nostres factures.

I és que els objectius de la iniciativa són clars: combatre la situació de pobresa energètica detectada en nombroses famílies de la ciutat; afavorir l’estalvi energètic general; capacitar a la població perquè escometa actuacions que permeten el proveïment mitjançant energies renovables i l’autoconsum; i promoure el canvi de model energètic.

D’acord amb el regidor d’Energies Renovables i Canvi Climàtic, Berto Jaramillo, “l’Oficina de l’Energia serà un servei d’atenció ciutadana de cara a la transició energètica a València. Un servei d’atenció ciutadana en el qual assessorar sobre factures, energies renovables, subvencions, formació i estalvi per a lluitar contra la pobresa energètica”.

Ja s’ha tret a concurs l’adequació del local, que s’adjudicarà d’ací a poc temps, i, posteriorment, es licitarà la gestió del recurs, que comptarà amb un equip de quatre professionals.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + deu =

museo etnologia
ficcions 2019-2020
ficcions 2019-2020