caixa popular

Primera convocatòria per a residències artístiques

Primera convocatòria per a residències artístiques
21/08/2017 -

Nou agents artístics, individuals o col·lectius, acostaran la creació contemporània a les escoles de la ciutat de València. La Regidoria d’Educació, que ha creat esta convocatòria de contractació, busca introduir conceptes i metodologies pròpies de l’art entre l’alumnat de primària i secundària d’una forma participativa i en contacte directe amb el creador.

La convocatòria d’arts visuals, que conclou el 16 de setembre, es realitzarà en col·laboració amb nou centres escolars de València i almenys amb una classe d’entre primer de primària i quart de l’ESO. Cada residència tindrà una duració aproximada de 15 sessions (dos vegades per setmana) d’hora i mitja aproximadament cada una.

Es busquen projectes innovadors i arrelats al territori, que entenguen que l’estudiant ha de tindre un rol actiu en la seua educació. Per això, es valoraran les idees que apoderen alumnes i professors com a creadors – productors culturals, i no només com a consumidors. A més, es potenciaran els projectes que fomenten la reflexió sobre problemàtiques socials o de gènere i que generen connexions entre diferents actors socials de la zona del centre educatiu.

En total es realitzaran nou residències durant el curs 2017-2018, tres per trimestre, i els agents rebran 1.900 euros per contracte, en concepte de producció artística i honoraris. Això suposa una inversió de 17.910 euros per part de l’Ajuntament de València en el foment de l’art i en la seua introducció en l’àmbit educatiu.

El període de la residència inclou també el procés artístic i la presentació pública d’eixe procés, que es podrà realitzar al mateix centre educatiu o en algun espai exterior o interior habilitat. Els projectes seran seleccionats per una comissió de valoració, designada per la regidora d’Educació, Maria Oliver, integrada per persones independents del món de l’art i l’educació de reconegut prestigi i per personal tècnic de l’Ajuntament.

Els artistes visuals que desitgen participar en esta convocatòria poden trobar tota la informació i els documents requerits en la pàgina web de l’Ajuntament de València


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 3 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats