La Marina comptarà amb el primer pas de zebra intel·ligent de València

EP

La Marina comptarà amb el primer pas de zebra intel·ligent de València
30/11/2018 -

La Marina de València instal·larà els dos primers passos de vianants intel·ligents de la ciutat en gener de 2019, amb una tecnologia que combina sensors amb panells LED perquè la calçada s’il·lumine quan les persones creuen i advertir així de la seua presència als conductors.

Aquesta nova senyalització s’instal·larà al voltant de la Marina Nord, amb l’objectiu de garantir la seguretat en matèria de mobilitat sostenible, detalla l’organisme en un comunicat.

En concret, els sensors intel·ligents capten el moviment dels vianants i envien un senyal perquè automàticament s’il·luminen tant uns panells LED integrats en l’asfalt com dos assenyales LED verticals.

El sistema lumínic representa un avanç i millora en matèria de seguretat viària, atés que substitueix una senyalització horitzontal passiva (l’actual pintura reflectora), per una activa.

També és un sistema sostenible que va connectat a l’enllumenat públic i que solament s’activa amb la presència de vianants, per la qual cosa s’apaga quan els sensors deixen de detectar moviment.

El Consorci València 2007, gestor de la Marina de València, ha contractat aquesta senyalització a l’empresa Stepvial, que ha implementat aquest sistema intel·ligent en diverses ciutats espanyoles i actualment ho exporta a Europa i a Llatinoamèrica.

Amb aquesta mesura, La Marina segueix amb la seua estratègia de millorar l’espai públic des de la innovació, amb la finalitat de crear un recinte “còmode i accessible per a les persones i, alhora, atractiu per a generar activitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =

sagunt a escena 2019
turismo salou