25n
25N
25N

Primera gran trobada contra la violència masclista de Diputació i 62 ajuntaments

Un any després de la seua creació, la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere compta amb més de 60 associats

04/12/2019 -

Gran, il·lusionant, poderosa, justa, necessària… Aquests són només alguns dels qualificatius amb els quals alcaldesses, regidores i tècniques d’Igualtat dels ajuntaments valencians defineixen la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere creada fa un any per la Diputació, amb l’objectiu de compartir i reforçar les iniciatives de cadascun d’aquests municipis contra la xacra social.

Més d’un centenar de responsables municipals en matèria d’Igualtat han participat en la primera gran trobada de la Xarxa constituïda per l’àrea provincial d’Igualtat el 14 de novembre del passat any. La titular de l’àrea, Isabel García, ha donat la benvinguda a les i els participants agraint el treball conjunt que realitzen “per a donar la millor resposta davant la barbàrie masclista”, i ha deixat les portes d’aquesta xarxa de municipis “totalment obertes perquè altres ajuntaments continuen sumant-se a aquesta iniciativa”.

La diputada ve de participar, aquesta mateixa setmana, en la presentació del primer pla d’Igualtat de l’Ajuntament de Sedaví, un dels requisits necessaris per a adherir-se al programa provincial i que dóna via lliure a aquest municipi de l’Horta per a sumar-se als més de 60 consistoris que el formen. La Diputació continuarà prestant ajuda a tots els municipis de la província en la posada en marxa dels seus plans d’igualtat, com ha recordat la diputada, que va coincidir a Sedaví amb la seua antecessora Isabel García.

L’ex diputada no ha volgut perdre’s aquesta primera gran trobada de la xarxa de la qual va ser impulsora i ha assistit a una jornada en la qual ha estat present la delegada del Govern a Las Palmas, Teresa Mayans, interessada a conéixer el projecte de treball intermunicipal de la Diputació de València, i la guanyadora del premi Celia Amorós en la categoria de personalitats, Pilar Gil Cabedo, jurista de l’Oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte de València.

També han presentat les seues iniciatives dos col·lectius reconeguts per la Diputació en la IV edició dels Celia Amorós: l’associació Hilado Vidas i el seu projecte ‘Sororidad Serranía; i l’Associació per la Coeducació i la seua tasca formativa en centres escolars amb una visió de gènere. Els ponents de tots dos col·lectius, Carlos Villán i María Pardo, han compartit la clausura amb Teresa Martínez Peral, directora de la Fundació ANAR de la Comunitat, que ha exposat el funcionament del telèfon ANAR com a recurs davant la violència de gènere exercida contra menors d’edat.

Participació dels municipis

En la jornada, celebrada en la seu de la Fundació Universitat-Empresa de la UV, en la plaça Verge de la Pau, s’ha abordat la implantació de les polítiques d’igualtat en l’àmbit local, amb intervencions dels ajuntaments de Xàtiva, Tavernes de la Valldigna, Picanya, Xirivella i Aldaia. Les ponents han donat a conéixer les seues principals línies d’actuació en l’àmbit local, com els fonaments morats de la Casa de les Dones de Xàtiva, el programa Irene de prevenció en Tavernes o la iniciativa Xirivella coeducadora.

L’agent d’Igualtat d’Alboraia, el coordinador de Serveis Socials de Benigànim, i la psicòloga de la Casa de la Dona de Quart han compartit les seues experiències en drets laborals de les dones i l’apoderament des de la diversitat. Mentre que les representants de Villar del Arzobispo, Utiel i Requena han compartit els reptes i dificultats de la dona en les zones rurals i la prevenció en l’àmbit educatiu.

Precisament la coeducació serà, al costat de l’atenció als menors, un dels eixos que vertebrarà el treball d’aquesta Xarxa de Municipis Protegits al llarg de la present legislatura. L’àrea provincial d’Igualtat subvencionarà aquest treball d’educació i sensibilització “no sols en els centres escolars, sinó en tot el teixit associatiu que estiga en contacte amb menors, des d’escoles esportives i d’estiu fins a associacions juvenils”, segons ha explicat Isabel García, responsable d’Igualtat de la Diputació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =

mercat medieval ontinyent