25n
25N
25N

El primer cap de setmana sense estat d'alarma se salda amb 2.000 sancions però amb "normalitat"

El primer cap de setmana sense estat d'alarma se salda amb 2.000 sancions però amb "normalitat"
16/05/2021 -

El primer cap de setmana després de la finalització de l’estat d’alarma i l’alçament del tancament perimetral ha deixat un balanç, fins al moment, de “normalitat i satisfacció” i amb incidències “mínimes”. Així, malgrat que l’afluència de persones, especialment en zones de costa, ha sigut major, no s’ha experimentat un correlatiu augment en el nombre de sancions. En concret, fins a aquest diumenge, la Policia Nacional ha alçat 1.597 propostes de sanció en tota la Comunitat Valenciana –773 a la província de València, 735 a Alacant i 89 a Castelló–, a les quals se sumen les 600 interposades pels diferents cossos de policies locals.

Durant la nit del divendres al dissabte es van comptabilitzar 671 actes i en la del dissabte al diumenge, el nombre de sancions va augmentar a 926. Així ho han avançat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i la Delegada del Govern, Gloria Calero, que han realitzat un balanç aquest diumenge a Cullera (València) del desplegament de seguretat del cap de setmana, el primer sense estat d’alarma.

La majoria de les sancions, han precisat, s’han imposat per incomplir el toc de queda –actualment en vigor de 00.00 a 06.00 hores–, no portar mascareta o reunions de persones que incomplien alguna de les restriccions. Malgrat això, la titular de Justícia ha fet un balanç de “normalitat i satisfacció” i ha destacat que no s’han registrat “pràcticament incidències” i que les persones que han arribat a la Comunitat “han complit les mesures”.

En aquest sentit, ha agraït la labor dels ajuntaments, que “han llançat un missatge a la societat que els valencians som ciutadans responsables i solidaris i que hem assumit la gravetat de la pandèmia”. “Preferim estar vius a fer una socialització inadequada”, ha valorat.

Gabriela Bravo ha insistit que “tothom serà ben acollit” i ha reivindicat que la Comunitat “ha donat exemple de treball” a tota Espanya, alhora que ha remarcat la necessitat de “continuar complint les normes”.

MAJOR CONCURRÈNCIA EN ZONES D’OCI

Sobre la situació en les zones d’oci nocturn, la consellera de Justícia ha afirmat que s’ha experimentat una major concurrència de joves, encara que aquests grups “es dissolien una vegada entrat l’horari de toc de queda” i els carrers “es quedaven buides”. Sobre aquest tema, ha apuntat que s’han registrat incidents “mínims”, com alguna festa il·legal i concentració menor, que han sigut dissoltes.

Quant al dispositiu policial, ha incidit en el reforç tant del cos nacional com de l’autonòmic. Aquest últim, ha assenyalat Bravo, ha duplicat i fins i tot triplicat els seus efectius en determinades zones, també amb vigilància des de l’aire. Per part seua, la Guàrdia Civil s’ha fet càrrec de les zones d’interior de la Comunitat.

En total, uns 10.000 efectius de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han vigilat la Comunitat Valenciana durant el cap de setmana, amb especial atenció al compliment del toc de queda, ha apuntat la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero.

Així, ha agraït a tota la població valenciana, especialment als joves i a l’empresariat, per “complir amb unes normes que ens permeten continuar salvant vides fins que aconseguim la immunitat de grup”.

“La coordinació de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat amb la Policia de la Generalitat Valenciana i les policies locals ha fet que el cap de setmana es desenvolupara sense incidents a destacar i amb resultat satisfactori. La col·laboració, al costat de la gran responsabilitat que està demostrant el poble valencià i les persones que ens visiten, ens permeten iniciar una desescalada prudent amb unes xifres que ens situen com la regió d’Europa amb menys incidència de Covid-19”, ha subratllat.

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil, en col·laboració amb les policies locals i la Unitat Adscrita a la Generalitat, han desplegat totes les seues unitats en grans ciutats i municipis turístics de la Comunitat Valenciana amb dos objectius fonamentals: vigilar el compliment de la limitació a la mobilitat nocturna entre la mitjanit i les sis del matí, i el correcte ús de la màscara en espais públics.

Aquesta passada setmana, la Generalitat va demanar als alcaldes i alcaldesses d’una trentena de municipis del litoral i de les tres capitals de província que accentuaren el control i la vigilància del compliment de les mesures sanitàries durant el cap de setmana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 2 =