25n
25N
25N

El primer cap de setmana amb el tancament perimetral de les ciutats valencianes deixa 4.357 denuncies

A la província de València s’han imposat 370 propostes de sanció en 24h per botellons de carrer

El primer cap de setmana amb el tancament perimetral de les ciutats valencianes deixa 4.357 denuncies
31/01/2021 -

El tancament perimetral de les ciutats de més de 50.000 habitants en la Comunitat Valenciana ha deixat un total de 4.357 denúncies per vulnerar les mesures anticovid des de la seua entrada en vigor a les 15.00 hores del divendres.

La major part de les propostes de sanció procedeixen dels controls desplegats per la Policia Nacional a les ciutats afectades. En concret, segons les dades fins a les 12.30 hores d’aquest diumenge de la Delegació de Govern, s’han interposat 2.530 denúncies relacionades amb restriccions de mobilitat des de la vigència del tancament de ciutats.

Autonòmicament, el nombre de sancions proposades per la Policia Nacional durant la jornada del dissabte pel tancament perimetral, restriccions de mobilitat, màscares i altres incompliments de les mesures anticovid ascendeixen a 1.500.

Aquestes denúncies se sumen a les 1.030 registrades aquest divendres –580 d’elles per saltar-se el tancament perimetral i les restriccions de mobilitat–, per la qual cosa el total acumulat de propostes de sanció d’aquest cos aconsegueix les 2.530.

Quant a altres cossos, segons ha informat la Conselleria de Justícia, la Policia de la Generalitat ha aixecat durant aquest divendres i dissabte un total de 165 actes per incompliments de la normativa anticovid –d’elles 116 per saltar-se el tancament perimetral– i ha sancionat a tres establiments. Així mateix, ha identificat a 2.273 vehicles i a 1.265 persones, ha inspeccionat 117 establiments i ha realitzat 507 advertiments d’ús de màscara, distància de seguretat o confinament.

A més, els cossos de Policia Local de les 16 ciutats més poblades de la Comunitat han alçat 1.206 actes de denúncia fins a les 10.00 hores d’aquest diumenge. També han denunciat 207 reunions no permeses i han sancionat a 30 establiments.

Per part seua, la Guàrdia Civil ha imposat durant el divendres un total de 80 propostes de sanció per infraccions lleus, una dada que ha ascendit fins a les 139 d’aquest dissabte. L’Institut Armat ha controlat els accessos a les ciutats i ha realitzat controls informatius perquè vehicles no accediren als municipis confinats. En molts casos s’ha indicat als conductors que donen la volta en estar la seua ciutat segellada.

Pel que respecta als botellots, només a la província de València s’han imposat 370 propostes de sanció en les últimes 24 hores. Les ciutats que més actes van registrar per consum d’alcohol en la via pública són, per aquest ordre, València, Gandia, Torrent i Paterna.

Durant tot el cap de setmana, més de 10.000 agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat estan en alerta per a garantir el compliment de les mesures en la Comunitat Valenciana i reforçar els controls en el cas que sigui necessari. En aquest sentit, s’han desplegat dos helicòpters de Guàrdia Civil i Policia Nacional i drons per a inspeccionar la costa.

“ABSOLUTA NORMALITAT”

Les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat en la Comunitat Valenciana han représ a primera hora del matí d’aquest diumenge els controls per a mantenir el segellament les ciutats de més de 50.000 habitants. Així, la Delegació ha destacat que el trànsit és fluid i la situació d’aquest diumenge és d'”absoluta normalitat”.

La delegada del Govern, Gloria Calero, ha mantingut una reunió de treball en el Palau del Temple de València amb els comandaments de l’Institut Armat i CNP en l’autonomia i el subdelegat del Govern a València, Rafael Rubio, els qui han destacat la col·laboració ciutadana durant el cap de setmana, l'”excel·lent” coordinació entre tots els cossos de seguretat i el “bon resultat” que han donat els dispositius dissuasius.

Després d’aquesta reunió, Calero s’ha desplaçat al Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat per a mantenir una reunió amb el ‘president’ Ximo Puig i els consellers Gabriela Bravo i Arcadi España. A més, la delegada també ha avançat que aquest dilluns arribarà a l’aeroport de Manises una nova remesa de vacunes amb 30.000 dosis aproximadament, que seran custodiades pels cossos de seguretat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + dos =