caixa popular

Arriba a València el primer concurs de tast a cegues d'orxata

El concurs Nas d’Or Xata començarà a les 12.30 hores en la Plaça de l’Ajuntament

Arriba a València el primer concurs de tast a cegues d'orxata
06/07/2018 -

Els orxaters artesans de la ciutat de València, dins del marc del Dia de l’Orxata, que se celebrarà demà, 7 de juliol, en la Plaça de l’Ajuntament, han organitzat el primer Concurs Nacional Nas D’Or Xata. Un concurs molt especial, organitzat per l’Associació Valenciana d’Orxaters, en col·laboració amb deu prestigioses orxateries artesanes, que té com a objectiu trobar al més entés d’una de les begudes més típiques i saludables de la nostra terra, com és l’orxata.

El concurs, que començarà a les 12.30 hores, i tindrà un màxim de 50 participants, consistirà en un tast de deu orxates naturals, en el qual els participants hauran d’endevinar quina orxata pertany a cada orxateria. D’aquesta manera, i per a neutralitzar el paladar, entre got i got d’orxata, els participants disposaran d’un got d’aigua i pa.

No obstant això, i abans que comence el major tast a cegues d’orxata natural realitzada, en almenys 400 anys, l’experta sommelier María Luisa Martín Tejero explicarà als participants els diferents matisos en els quals hauran de parar esment per a ser el vencedor. Així mateix, José Miguel Soriano, Director del Food & Health Lab de la Universitat de València, enumerarà les nombroses propietats de l’orxata natural, que la converteixen en una de les begudes més nutritives i essencials de la dieta mediterrània.

Si eres un amant de la bona orxata, i vols formar part d’aquest primer concurs, tan sols hauràs d’apuntar-te a través de la web de la Denominació d’Origen Xufa de València. El guanyador d’aquest gran tast rebrà un Certificat Nas d’Or Xata, un berenar per a quatre persones en cadascuna de les orxateries participants, una ruta orxatera per a tota la família pels camps de xufes d’Alboraia, i un davantal orxater amb el logotip del concurs. No ho penses més, i prova sort en aquest divertit concurs.

Les orxateries i artesans, els productes dels quals formaran part d’aquest primer tast a cegues, seran Subies (Almàssera i Massamagrell), Els Sariers (Alboraia), Rin (Alboraia), Secher lo Blanc (Alboraia), Món Orxata (Alboraia i Vila-real), La Casa de l’Orxata (Mercat de Colón), Blanc i Verd (El Grau, València), La Ibense (Alacant), MGO Horchatas y Granizados (Castelló) i ChufaMix Vegan Milker (orxata casolana).

Cata de horchata

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + catorze =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018