25n
25N
25N

Un any de l'aparcament de la plaça de Bruges

La plaça de Bruges també està a l’espera de la seua remodelació per a convertir-la en un espai més verd i accessible

Un any de l'aparcament de la plaça de Bruges
10/12/2019 -

Es compleix el primer aniversari de la inauguració de l’aparcament del Mercat Central, situat en la plaça de Bruges. Després d’una dècada d’abandó per part de l’anterior equip de govern, el 13 de desembre de 2018, l’Ajuntament de València obria les portes del pàrquing de Bruges. Durant les primeres 48 hores de funcionament, un total de 1.129 vehicles van aparcar en el seu interior, però és que, a més, la xifra d’usuaris, que van fer ús d’aquest servei durant les festes nadalenques, va superar els 10.000 vehicles.

Unes dades que, com apuntava el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, “demostren la gran importància i la gran demanda que tenia aquest aparcament per a la ciutadania”. Des de llavors, el pàrquing de Bruges s’ha consolidat, i són molts els qui entren en aquest aparcament que ha facilitat les compres pel centre de la ciutat.

L’aparcament Centre Històric – Mercat Central disposa de 431 places, 41 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, i espais destinats tant a l’aparcament de motos i vehicles adaptats a la mobilitat reduïda, com a aparcaments per a bicicletes.

A més, aquest pàrquing de cinc plantes ha reservat la primera d’elles per a usos comercials, comptant amb zones de càrrega i descàrrega, així com amb un espai dedicat al repartiment d’última milla. “Suposa una absoluta novetat, a Espanya, comptar amb una planta logística d’aquestes característiques en un aparcament”, assenyalava Grezzi.

No obstant això, la plaça de Bruges no només ha estrenat aparcament, sinó que està a l’espera que comence la remodelació del seu entorn. Així, sota el nom de ‘Confluència’, el projecte guanyador del concurs d’idees per a la remodelació de la plaça de Bruges integrarà espais verds sense desvirtuar l’essència cultural i històrica de l’entorn del Mercat Central.

Incorporant elements sostenibles, reduint l’efecte ‘d’illa de calor’ i introduint espais verds que connectaran els diferents espais, la plaça de Bruges es convertirà en una àmplia plaça que no només recuperarà l’escala de l’antiga plaça d’accés a Sant Joan del Mercat, sinó també les famoses covetes, ara tancades i abandonades, per a transformar-les en espais d’interpretació.

Així mateix, es projecta un palmerar a la porta de Sant Joan del Mercat que farà, d’aquest espai emblemàtic de la ciutat de València, un enclavament molt més amable i accessible per a la ciutadania.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =

art en blanc