caixa popular

La creació de l'ambulatori de santa Cecilia i d'un taller de jardineria i agricultura ecològica són les propostes més votades en el pressupost participatiu de 2018

La participació augmenta i arriba a 1.042 persones de 16 anys d’ara endavant més el Consell Municipal d’Infància

La creació de l'ambulatori de santa Cecilia i d'un taller de jardineria i agricultura ecològica són les propostes més votades en el pressupost participatiu de 2018
23/01/2018 -

La primera fase de la creació d’un consultori auxiliar en el barri de santa Cecília, per a la qual l’Ajuntament ha aconseguit el suport de la Generalitat Valenciana després de 13 anys de reivindicació, ha sigut la proposta més votada, amb 804 suports, en el procés de Pressupost Participatiu de 2018.

La participació s’ha incrementat respecte a l’any anterior, arribant a superar el miler de persones (1.042), la qual cosa suposa un percentatge del 4,92% (la mostra era de 21.173 possibles votants), bastant alt per a aquest tipus de processos, una dada que ha sigut molt valorat i destacat per les regidories de Govern Obert i Participació Ciutadana, dirigides per Juan Medina i Jose Acosta, respectivament, organitzadores de la consulta.

En concret, les persones empadronades a Quart de Poblet de 16 anys d’ara endavant i els representants del Consell Municipal d’Infància (CMI), convocats per a donar presència a la veu dels xiquets i xiquetes, tenien l’opció de triar entre 11 possibles inversions, seleccionades també a través d’un procés participatiu.

Les més votades fins a cobrir una despesa total de 150.000 euros (la quantitat destinada al pressupost participatiu) s’executaran en aquest exercici. En total, són 5 projectes que, a més del citat anteriorment, suposen les següents actuacions per ordre de vots rebuts: creació d’un taller de formació per a l’ocupació de jardineria i agricultura ecològica (515 suports); col·locació del nou mobiliari urbà en la instal·lació del Parc Poliesportiu Recreatiu (503 vots); adequació dels horts ecològics en el Parc Fluvial del Túria (464 vots), i creació del parc Porta del Túria accessible pel carrer José Mestre Descals (439 vots).

Com es veu, tres de les actuacions estan vinculades a la sostenibilitat a través de l’important patrimoni natural que representa el Túria i el seu entorn, tant des de la perspectiva de l’accés a aquest espai com de l’aproximació a l’agricultura ecològica com a nou jaciment d’ocupació.

L’alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, ha agraït la resposta de la ciutadania, “que una vegada més s’ha compromés amb el desenvolupament participat del nostre poble”. Així mateix, ha destacat que en els dos processos participatius celebrats per a l’elecció de les inversions municipals, els veïns i les veïnes han optat majoritàriament per propostes “que connecten amb valors transversals de la gestió municipal, com l’accessibilitat, la sostenibilitat o la inclusió, la qual cosa demostra que hi ha una connexió amb les necessitats reals de les persones”.

En aquesta ocasió, destaca també que la voluntat manifestada pels 32 representants del Consell Municipal d’Infància coincideix quasi al 100% amb la de la resta de la població.

La votació s’ha realitzat en línia, des de la Plataforma de Govern Obert. Per a afavorir la participació, personal municipal, equipat amb tauletes, ha eixit al carrer per a ajudar a votar als veïns i veïnes que ho han desitjat.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + quatre =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris