25n
25N
25N

4.000 persones han votat en la primera setmana dels pressupostos participatius

4.000 persones han votat en la primera setmana dels pressupostos participatius
17/02/2017 -

Un total de 4.000 persones han votat ja en la primera setmana per a decidir el destí dels set milions d’euros dels pressupostos participatius. Per a Jordi Peris, regidor de Participació, “amb aquestes dades ja podem afirmar que superàrem àmpliament la participació de l’any passat, en la qual van votar 6.356 persones”.

Els pressupostos participatius inclouen 115 propostes ciutadanes, després de l’estudi de viabilitat per part dels serveis municipals. La quantitat total destinada als pressupostos participatius és de set milions d’euros. La votació dels projectes d’inversió en barris està oberta a totes les veïnes i veïns de la ciutat de València, independentment de la seua nacionalitat, majors de 16 anys i empadronats en el municipi. Cada persona pot triar un districte de la ciutat, no necessàriament aquell en el qual està empadronada, i votar, per un sistema de carret de la compra, fins a completar l’import total de pressupost destinat al districte.

Ara com ara la web decidimvlc.valencia.es, a través de la qual es realitza la consulta, compta amb 11.978 persones inscrites i 61.883 visites. El regidor recorda que en la primera consulta que es va fer a París van participar 5.000 persones. Actualment les xifres de la capital francesa estan entorn dels 40.000 participants, per a una població de 2.400.000 habitants. “Els processos participatius no són fàcils, ni per a l’administració ni per a la gent, perquè es tracta de canviar tota una lògica de relació de l’administració amb la ciutadania, que instaura noves formes de gestió. Per a la regidoria i per a l’Ajuntament es tracta d’un procés a llarg termini, que està sempre sotmés a constant revisió i millora, en funció de les aportacions dels veïns i veïnes i de les organitzacions socials. Però també tenim la convicció que és una pràctica que ha arribat per quedar-se i créixer”. “Una societat democràtica del segle XXI –ha afegit Peris- no pot estar governada sense tenir en compte la participació ciutadana. Anime a tot el món a participar per a construir,entre totes i totes, la València que volem”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − deu =

museo prehistoria
museo prehistoria