Oltra: 'En els últims set Pressupostos de l'Estat la Comunitat ha perdut més de 2.650 milions el que suposa perdre prop de 31.000 ocupacions'

Oltra: 'En els últims set Pressupostos de l'Estat la Comunitat ha perdut més de 2.650 milions el que suposa perdre prop de 31.000 ocupacions'
14/04/2018 -

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha denunciat que, “en els últims set Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) amb Mariano Rajoy com a president del Govern la Comunitat Valenciana ha deixat de rebre més de 2.650 milions d’euros”.

“Traduït a l’ocupació, açò suposa perdre prop de 31.000 llocs de treball que podrien haver-se creat si estiguérem en la mitjana d’inversió per habitant de la resta d’Espanya”, ha afegit.

Oltra ha informat en la roda de premsa posterior al ple del Consell sobre la valoració que el Govern valencià realitza del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2018, “que tornen a deixar a la Comunitat en el furgó de cua de la inversió per habitant”.

La vicepresidenta ha recordat que “som el 10,6% de la població espanyola, però rebem el 7,31% de la inversió en els pressupostos, la qual cosa no es correspon amb el nostre pes poblacional”, i ha apuntat que aquestes xifres són “encara més dramàtiques si ens anem al pressupost executat”.

“Parell aconseguir la mitjana d’inversions per habitant de tota Espanya en 2018 -ha explicat- hauríem de tenir 334 milions d’euros afegits que en aquest moment no tenim” i ha assenyalat que aquesta circumstància “no és un problema puntual”.

El PGE de 2018 per a la Comunitat Valenciana “ni s’acosta a la inversió mitjana per habitant”, ha assenyalat.

En aquest sentit, ha posat com a exemple que en 2017 un valencià “hauria d’haver rebut 66 euros més per a estar en la mitjana; en el cas de 2018 haurien de rebre 67 euros més”, la qual cosa traduïda en llocs de treball significa que amb el projecte de PGE de 2018 “es perden 3.900 ocupacions que es podrien haver creat”.

D’altra banda, la vicepresidenta ha assenyalat que, si ens comparem amb la comunitat autònoma que més inversió per habitant rep de l’Estat, “la Comunitat hauria de percebre 1.500 milions d’euros addicionals més del que rebem en el PGE de 2018″.

Oltra ha recordat també el cas concret de la inversió per al transport metropolità i qualificat d'”indignant” la situació. “Que Madrid tinga 127 milions d’euros, Barcelona tinga 109 milions, Canàries tinga 48 milions i València tinga zero euros, és inexplicable, No sé com pensa justificar açò el Govern d’Espanya”, ha indicat.

També s’ha referit a la inversió ferroviària prevista, amb 380 milions d’euros, sobre la qual ha assenyalat que cal preguntar-se “on està la prioritat del Govern d’Espanya pel Corredor Mediterrani o per la xarxa de Rodalies de la Comunitat Valenciana”.

Unitat d’acció en el Congrés

Amb tot açò, la vicepresidenta ha assenyalat que el Consell espera que en el tràmit parlamentari “els diputats i diputades valencians mantinguen la unitat d’acció quant a la reivindicació d’uns pressupostos que tinguen unes inversions justes per als valencians i valencianes. No volem ser més que ningú, però tampoc ser sempre els últims”

“Per això, -ha reiterat- fem una trucada a tots els diputats i diputades valencians perquè en el Congrés mantinguen aqueix acord unànime de les corts que demana inversions justes per al nostre territori”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × cinc =

sagunt a escena 2019
Festes Torrent 2019