25n
25N
25N

Les obres de la Línia 10 de Metrovalencia connectaran Natzaret amb el centre de València

Les obres de la Línia 10 de Metrovalencia connectaran Natzaret amb el centre de València
16/01/2019 -

«Comencen unes obres que han estat parades durant molt de temps, però que constitueixen una inversió imprescindible per al barri de Natzaret». L’alcalde de València, Joan Ribó, ha participat aquest matí en la presentació de les obres de la Línia 10 de Metrovalencia, que començaran en pocs mesos, i que suposaran, ha afirmat, «un pas molt important per a aquest barri i la seua connexió amb el centre de la ciutat». Ribó ha manifestat la seua satisfacció i ha assegurat que, a partir d’ara, «treballarem en l’objectiu de connectar aquest traçat amb el Canyamelar a través de la Marina».

L’alcalde ha subratllat el caràcter singular del barri de Natzaret, i ha reconegut l’«accelerat procés de marginació i d’aïllament que va patir al llarg del segle passat: aïllat del mar pel creixement del Port, aïllat de la ciutat per les grans infraestructures, aïllat dels pobles veïns de Pinedo i La Punta, i aïllat de l’horta». «Però ara –ha continuat Joan Ribó- estem en un punt d’inflexió, gràcies a la perseverança i a la lluita heroica del moviment veïnal i també gràcies a la voluntat dels governs municipal i autonòmic de revertir la perspectiva de futur de Natzaret». L’alcalde ha participat en la presentació de les obres junt amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, en un acte que ha comptat també amb la presència de la consellera d’Infraestructures, María José Salvador; i els regidors de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i d’Urbanisme, Vicent Sarrià, així com nombrosos membres de l’equip de Govern Local, com Sandra Gómez, Alfonso Novo o Narciso Estellés.

Durant la seua intervenció, l’alcalde ha destacat el treball en marxa per a la integració del barri, com ara el Pla d’Acció Territorial de l’Horta, el PAI de Moreres, la desafecció d’espais portuaris com l’antiga Unió Naval de Llevant, o l’inici del Parc Desembocadura, que va donar el seu primer pas fa només dos dies amb l’enderrocament del mur de l’antiga fàbrica de Moyresa. «Falten coses –ha continuat Ribó- i treballarem en elles de manera decidida: en primer lloc, la recuperació de l’horta de Rovella, també la creació i desenvolupament del Parc Desembocadura, i a més, que l’actuallínia 10 continue cap al nord, connectant la Marina i la terminal de passatgers del Port, i enllaçant amb la xarxa de Metrovalencia que arriba al Canyamelar».

En el seu conjunt, el projecte suposarà una inversió de 50 milions d’euros (30 milions de fons de la Generalitat, i els altres 20 milions procedents de Fons FEDER de la Unió Europea). S’executarà en cinc fases, i l’inici de les obres el pròxim abril suposa la primera d’elles, pressupostada en 4,8 milions d’euros: consistirà en la construcció de l’eixida en rampa de l’estació Amado Granell fins a connectar amb la primera parada en superfície en Germans Maristes, connectant amb la plataforma construïda en el seu moment per a continuar fins a Natzaret. Les obres de la Línia 10 de Metrovalència «havien quedat paralitzades per l’anterior administració, governada pel PP» des de l’any 2011. L’alcalde Joan Ribó ha criticat «el desenvolupament urbanístic irracional i la desídia de les administracions conservadores que van convertir un afable poblat mariner i de l’horta en un nucli de ciutadans aïllats, privats del riu, del mar i de l’horta».

La Línia 10 de Metrovalencia que unirà el carrer Alacant amb el barri de Natzaret s’estendrà al llarg d’una distància de poc més de 5 quilòmetres, 5.320 metres, dels quals 2.055 seran subterranis; i la resta, en superfície. El traçat comptarà amb 8 estacions, 3 subterrànies i 5 en superfície.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que la iniciativa suposa una «nova perspectiva del que ha de ser una ciutat integrada», superats els anteriors plantejaments centralistes per reforçar els barris «amb iniciatives tan importants com el que serà la seu de la Ciutat Esportiva del Levante o tot el que significarà eixa connexió amb la ciutat de la Ciutat de les Arts i les Ciències».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 1 =

museo prehistoria