25n
25N
25N

Presentació de la nova campanya de promoció lingüística de la Diputació 'Allà on naix la música'

L’acte s’ha celebrat en la sala d’assajos de l’Alqueria Julià amb la participació de la diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno, i de la cap de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà

Presentació de la nova campanya de promoció lingüística de la Diputació 'Allà on naix la música'
15/04/2021 -

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València i la Federació de Societats Musicals han presentat en la nova seu de la Federació, l’Alqueria Julià, el vídeo ‘Allà on naix la música’ amb el vocabulari de les bandes de música.

En l’acte, la diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno, ha destacat “l’homenatge a una de les nostres manifestacions més arrelades a la cultura del nostre país i que són part fonamental de la tradició festiva, artística i cultural del poble valencià, endinsant-nos a través d”Allà on naix la música’ en el vocabulari i en el món que envolta la trajectòria de les agrupacions musicals”.

En paraules de la presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Daniela Gonzàlez, aquesta iniciativa “permet difondre i valorar tot el que les societats musicals aporten, també en aquest cas, a la riquesa de la nostra llengua. Unes societats musicals que juntament amb les seues bandes de música, formen part del patrimoni de tots els valencians, són un fenomen artístic, social i educatiu únic en el món i fa poc han estat reconegudes com a manifestació representativa del Patrimoni Cultural Immaterial. Som una terra de música, i amb este vídeo-vocabulari tornem a demostrar-ho”.

En l’acte també ha participat la cap de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà, i els membres de Granissat, Estudi Creatiu.

El vídeo produït per la Diputació de València per a difondre aquest lèxic que trobem en tota festa és un audiovisual pensat per a xarxes i missatgeria instantània, ha comptat amb l’assessorament de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).

‘Allà on naix la música’

Mitjançant un vídeo d’animació realitzat per l’estudi valencià Granissat i fet amb estil collage, es repassa exhaustivament el vocabulari en valencià i tot el que gira al voltant de les bandes de música. El format del vídeo permet mesclar imatges en blanc i negre i altres textures i formes més acolorides, que permeten transmetre la trajectòria centenària de la tradició musical del poble valencià i, al mateix temps, fer pedagògic i atractiu el vídeo.

‘Allà on naix la música’ repassa les fites més importants de les bandes musicals valencianes, els instruments, la formació que compon una banda de música i la diferència amb la banda simfònica. S’ha fet una composició musical ad hoc a càrrec de Jesús Campos que acompanya perfectament les imatges i ens trasllada d’un concepte a un altre mitjançant els instruments que podem escoltar a una banda de música. La veu en off va a càrrec de la periodista Reis Juan.

El vídeo, com la resta de materials que crea la Unitat de Normalització Lingüística, està disponible en el web www.dival.es/normalitzacio i en les xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram i YouTube) en el compte de Valencià a la Dipu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 3 =