25n
25N
25N

Els Premis València/València Nova baten nou rècord amb 768 obres presentades i anuncien els guanyadors

Laia Fontana, Ismael Carretero, Alberto Javier Guirao, Francisco José Chamorro, Mariló Álvarez, Jaume Benavente, Victoria Bernardo, Antonio Tocornal, Ángel Abellán, Alba Maria Flores, Miriam Ruiz i Joan Borja han sigut els premiats en aquesta edició

Els Premis València/València Nova baten nou rècord amb 768 obres presentades i anuncien els guanyadors

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació ha donat a conéixer aquest matí en la roda de premsa els guardonats dels Premis València i València Nova.
Aquest any 2020 ha comportat la primera edició en la què les onze modalitats han sigut guardonades amb premi i també s’ha anunciat l’augment dels participants, que és quasi el doble respecte l’any anterior.

L’anunci dels guanyadors ha estat a càrrec de la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó; el director del Magnànim, Vicent Flor; i el cap de serveis administratius de promoció cultural, Josep Vidal, que ha actuat com a secretari. Els sis membres del jurat s’han reunit virtualment durant els dies 20, 21 i 22 de juliol i un portaveu de cada categoria ha llegit la deliberació conjunta, acompanyada de la felicitació als premiats.

La Institució Alfons el Magnànim editarà les obres guanyadores en la modalitat d’assaig, que es publicaran en la seua col·lecció ‘Estudis Universitaris’. Bromera s’encarregarà de l’edició de les categories de narrativa i poesia en valencià; mentre que Hiperión ho farà de les de poesia en castellà i Versàtil amb els de narrativa en castellà. Per últim, Andana s’encarregarà de l’obra guanyadora del Premi València de novel·la gràfica.

El director del Magnànim, Vicent Flor ha destacat que l’aposta pel treball intel·lectual i creatiu jove ha donat els seus fruits i també ha volgut remarcar els Premis València com una referència important a la ciutat de València. «A través dels Premis València continuem apostant per premiar obres de qualitat, de manera que autors i autores ja consagrats o altres nobels puguen publicar i ser llegits», ha afegit la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó.

La vicepresidenta també ha comunicat la il·lusió que sentien, ja que havien sigut uns premis amb moltes dones participants i guanyadores: «Quina alegria, altra dona guanyadora».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 4 =