caixa popular

Entrega de la II edició dels Premis d'Innovació Social

Entrega de la II edició dels Premis d'Innovació Social
21/06/2017 -

L’Hemicicle de l’Ajuntament ha acollit hui l’entrega de guardons a les entitats guanyadores de la II edició dels Premis d’Innovació Social, una iniciativa impulsada des de la Regidoria d’Innovació, amb l’objectiu de “reconéixer i visibilitzar l’esforç i la dedicació de les persones i entitats de València que treballen i aporten idees transformadores per a generar beneficis socials”.

Així ho ha explicat el regidor d’Innovació, Jordi Peris, en fer-se ressò dels projectes premiats, amb 3.000 euros cadascun, “per la seua originalitat, viabilitat tècnica, econòmica i financera, així com el seu caràcter col·laboratiu i sostenible, i el seu impacte social”. Amb aquests criteris, els treballs seleccionats han sigut “L’escola que volem. La societat que viuran”, promogut per l’AMPA del Col·legi d’Educació Infantil i Primària (CEIP) Pare Català, com a millor solució creativa per a problemes socials; “Factoria cívica”, impulsada per l’Associació Civicwise Valencia, que ha rebut el guardó al millor projecte de participació ciutadana, i “L’hort del meu col·le”, del CEIP Humanista Mariner, considerat la millor experiència d’innovació social en col·legis.

Durant l’entrega dels premis, Jordi Peris ha destacat que l’Ajuntament “busca noves fórmules per a donar resposta a les necessitats socials, per a canviar les relacions i per a enfortir la participació ciutadana”, i ha assegurat que les propostes premiades donen solució a problemes i reptes concrets com el treball col·laboratiu per a garantir la integració de l’alumnat i les famílies dels col·legis, la participació ciutadana per a la recuperació de l’espai públic i l’acció de promoure valors com la responsabilitat i el respecte al medi ambient fora de l’aula”. “Són iniciatives innovadores i fomenten hàbits de vida saludables, sostenibles i justos”, ha conclòs el regidor.

Pel que fa als projectes guardonats, el Servici d’Innovació, encarregat de gestionar aquests premis, ha destacat l’organització de treball en comissions connectades entre si per a formar una junta cooperativa del CEIP Pare Català per a facilitar l’adopció de decisions participatives i consensuades.

D’altra banda, l’Ajuntament ha seleccionat la iniciativa “Factoria cívica” per a promoure dinàmiques per a compartir recursos, coneixements, habilitats i experiències ciutadanes.

Per acabar, ha sigut premiat el projecte d’hort que s’ha desenvolupat al CEIP Humanista Mariner, amb tot el procés que comporta aquesta aposta (disseny, cultiu i obtenció i distribució de recursos, entre altres treballs).

En l’acte, en el qual també ha participat la regidora de Polítiques Inclusives i Igualtat, Isabel Lozano, s’han donat cita unes quaranta persones, i ha celebrat la convocatòria d’aquests premis que aposten per la innovació “com una ferramenta al servici de la gent”.

La categoria de consum responsable ha quedat deserta.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × dos =

viva gym canovas
exposicion caps tallats