25n
Orgull
Orgull

Les comissions falleres podran optar fins a 2.800 euros per projectes que promoguen la igualtat entre dones i homes, la diversitat i la no discriminació

Les comissions falleres podran optar fins a 2.800 euros per projectes que promoguen la igualtat entre dones i homes, la diversitat i la no discriminació
02/10/2020 -

La regidora d’Igualtat, Lucía Beamud, i el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, han presentat aquest matí una convocatòria de subvencions a comissions falleres de 14.000 euros per a projectes que promoguen la igualtat entre dones i homes, la diversitat i la no discriminació. Es tracta dels Premis Caliu, destinats a monuments fallers igualitaris, que enguany s’han hagut de reconvertir per la suspensió de les Falles. Les comissions podran optar a una ajuda de fins a 2.800 euros per posar en marxa accions inclusives. Els edils han destacat la importància d’estendre les polítiques d’igualtat al “teixit associatiu més important de la ciutat”.

Beamud ha indicat que l’objectiu d’aquesta nova línia d’ajudes és “continuar potenciant les polítiques d’igualtat, que siguen fomentades des de la transversalitat, des de la diversitat i que queden impregnades en cada racó de la nostra ciutat” i “fer extensa aquesta política a un dels col·lectius més grans i importants que té la ciutat de València”. Es valoraran els projectes que fomenten les relacions igualitàries, trenquen estereotips i promoguen que les dones estiguen en la presa de decisions de les comissions falleres, en les seues estructures i en la seua representació com a caps visibles. A més, es tindran en compte les accions que impulsen la participació entre les Falles i el teixit social del barri on estiguen implantades, dirigides a la gent jove, per prevenir la violència de gènere, la reproducció d’estereotips sexistes i actituds discriminatòries. També es considerarà l’elaboració de guies, manuals d’estil, decàlegs o recomanacions per desenvolupar unes festes amb enfocament de gènere, igualitàries i diverses.

La quantia total de la subvenció és de 14.000 euros, amb un import de fins a 2.800 euros per projecte. Es disposarà d’un any per executar la proposta des del moment que s’obtinga l’ajuda. Galiana ha recordat que “el col·lectiu faller és el teixit associatiu més important de la ciutat, amb vora uns 75.000 adults i 25.000 xiquets i xiquetes” i ha animat totes les comissiones falleres, “no són només de la ciutat de València, sinó de tot l’àmbit de la Junta Central Fallera”, perquè es presenten. “És una activitat més que proposem a les comissions falleres”, ha puntualitzat el responsable de Cultura Festiva. “Com sabeu, és un dels objectius que s’ha marcat Junta Central Fallera, no parar d’ací a Falles, sinó tindre activitats, com ara el canvi de banda o lliurament de premis, o aquesta proposa de transformar els Premis Caliu en una subvenció a projectes” per impulsar la inclusió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − divuit =