caixa popular

Els Premis Caliu recompensaran la igualtat i la inclusió a les Falles

Els Premis Caliu recompensaran la igualtat i la inclusió a les Falles
15/03/2018 -

L’Ajuntament de València, a través de la regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, dirigida per Isabel Lozano, donarà demà, per primera vegada, uns premis fallers que reconeixen el treball d’igualtat i inclusió en les Falles. Es tracta de la primera edició dels Premis Caliu, una convocatòria que està dotada amb 7.000 euros.

“Les Falles tenen un gran potencial per vehicular i per fer partícip a tota la ciutat dels valors d’igualtat, diversitat i convivència que volem promoure i visibilitzar des de l’Ajuntament”, ha exposat la regidora Isabel Lozano. L’objecte de la convocatòria ha sigut fomentar la creació de nous projectes que, pels seus elements, tractament dels temes i materials, tinguen un concepte igualitari i divers, contribuint amb això a la superació de barreres i estereotips.

“Es tracta d’escenificar el principi d’igualtat de tracte i no discriminació per motiu de sexe, d’orientació sexual, identitat de gènere, ètnia, cultura, procedència, religió, creença, situació de pobresa, diversitat funcional o qualsevol altra causa, contribuint a la prevenció de la intolerància, l’odi o qualsevol forma de discriminació”, ha destacat la regidora Lozano.

PALMARÉS I JURAT

El primer premi tindrà una dotació de 3.000 euros; el segon, de 2.000 euros; el tercer, de 1.000 euros, i el quart i el cinqué de 500 euros. El jurat del premi està presidit per la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, i tindrà quatre vocals, que seran professionals amb experiència en l’àmbit de la defensa de la igualtat i la diversitat de la societat valenciana, així com de l’àmbit de les falles.

Els components del jurat són Susana Gisbert Grifo, fiscal especialitzada en violència de gènere, portaveu de la Fiscalia Provincial de València i escriptora; Maica Guaita, artista fallera; Julio de Gràcia, membre de LAMBDA i activista LGTB, actor, i jurat del premi falles “Arc de Sant Martí” i Jesús Peris Llorca, president de l’ADEF i Filòleg.

El nom del premi procedeix d’una paraula valenciana de l’himne faller, i que té tres accepcions que, tal com ha explicat la regidora Lozano, reflecteixen el significat dels premis: “barreja de brasa incandescent i de cendra que queda en un foc quan s’apaga definitivament la flama”; “Ambient agradable, d’afecte, de sentiment, de passió”; i al caliu d’algú o d’alguna cosa, que vol dir “al seu abric, sota la seua protecció”.

12 FALLES OPTEN ALS PREMIS

Les falles grans de la ciutat integrades en la Junta Central Fallera han pogut apuntar-se per a participar en els Premis Caliu fins al 9 de març de 2018. Finalment les onze comissions que optaran als premis són:

Marques De Montortal-Berni i Català
Micer Rabasa-Poeta Maragall
Glòria-Felicitat- Tremolar (Castellar-L’oliveral)
Sant Josep De La Muntanya-Terol
Duc De Gaeta-Pobla De Farnals
Angel Guimera-Pintor Vilaprades
Palleter-Erudit Orellana
Plaça De Jesus
Universitat Vella-Plaça Del Patriarca
Vicente De Paul-Diputada Clara Campoamor
Pintor Pascual Capuz-Fontanares
Lepanto-Guillem de Castro-Dr. Montserrat-Pl. De l’Encarnació


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + nou =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris