caixa popular

Fuset: 'Els premis de l'ADCV avalen l'aposta per l'excel·lència en el disseny aplicat a les festes'

Fuset: 'Els premis de l'ADCV avalen l'aposta per l'excel·lència en el disseny aplicat a les festes'
08/06/2017 -

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha assegurat hui que els premis organitzats per l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) aquest dimecres “reconeixen l’aposta de la Regidoria per la professionalització i l’excel·lència en el disseny, com el millor instrument per a comunicar i promocionar les festes de la ciutat de València”.

Fuset ha explicat que Cultura Festiva va ser una de les primeres institucions que va prescindir dels concursos de cartells i, d’acord amb les associacions professionals de disseny, il·lustració i comunicació publicitària, va optar per convocar crides a projecte entre els professionals del sector per a la imatge gràfica de les Falles. “Així, hem evitat concursos especulatius i es reconeix el treball creatiu i la trajectòria dels professionals. A més, aquesta fórmula s’ha consolidat i ha despertat l’interés creixent entre estudis i creatius”, ha afirmat.

A banda de les Falles, en les altres grans festes de la ciutat de València, com ara el Nou d’Octubre, la Gran Fira de València o el Corpus, es treballa de manera estreta amb professionals del sector.

“La nostra aposta s’ha vist refrendada amb els premis de l’ADCV, que han guardonat les propostes finalistes de treballs fets per a les festes de València, com ara el de Yinsen Estudio per a la Gran Fira de València de l’any passat, premiat en la categoria de cartells amb el guardó ADCV Plata, i la sèrie de cartells realitzada per Ibán Ramón per a les Falles del 2016, un treball que li ha permés aconseguir un premi ADCV d’Or en la categoria d’imatge coordinada i un altre pel millor cartell.

A banda dels premis atorgats a projectes gràfics per a la Regidoria de Cultura Festiva, els premis de l’ADCV també han reconegut altres treballs vinculats a les festes de València. D’una banda, l’estand de GVA Jove per a Expojove, obra de Nueve Estudio i Ricardo Alcaide (col·laboradors de la Regidoria de Cultura Festiva), que ha rebut l’ADCV Or en la categoria d’espais efímers.

“Volem felicitar també totes les candidatures de projectes vinculats a comissions de falla. Han sigut finalistes els llibrets de les falles Ripalda-Beneficència-Sant Ramon i Castielfabib, de Retales Estudios Creativo, o els llibrets de la falla Corona del 2016 i 2017, dissenyats per Ibán Ramón, que es van endur els premis Or i Plata en la categoria editorial divers”, ha ressaltat Fuset, qui ha destacat que les comissions falleres també s’hagen obert a la participació dels professionals del disseny i, en correspondència, ha animat els dissenyadors a atrevir-se a col·laborar amb les falles i les festes de la ciutat de València.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + vint =

viva gym canovas
exposicion caps tallats