25n
25N
25N

'Les dones al carrer' de Museros rep una menció especial en els premis Grandes Profes, Grandes Iniciativas

Els guardons, organitzats per la Fundación Atresmedia, Samsung i la Universdad Internacional de Valencia (VIU), reconeixen projectes per tal de millorar l’educació

'Les dones al carrer' de Museros rep una menció especial en els premis Grandes Profes, Grandes Iniciativas
31/05/2019 -

La Fundación Atresmedia, Samsung i la Universidad Interacional de Valencia (VIU) han atorgat una menció especial dins dels premis Grandes Profes, Grandes Iniciativas al projecte Les dones al carrer, una iniciativa que ha promogut el reconeixement de dones influents i estimades del passat recent de Museros des dels centres escolars.

Els guardons, que també han tingut la col·laboració de la Fundación Orange, pretenen impulsar l’excel·lència educativa i difondre projectes inspiradors, innovadors i de gran impacte, portats a terme per professorat o centres educatius, al llarg del curs 2018-2019.

Un jurat especialitzat, format per persones expertes de l’àmbit educatiu, pedagògic, empresarial i tecnològic, ha avaluat les propostes presentades en la convocatòria d’enguany tot tenint en compte els criteris de pertinença, d’innovació, de participació, d’eficàcia, de sostenibilitat i de replicabilitat.

El projecte Les dones al carrer, sorgit com a iniciativa del coordinador d’igualtat del CEIP Blasco Ibáñez, Pablo Montaner, i promogut per les regidories de Participació i Igualtat i per l’alcaldia, ha treballat amb l’alumnat de 2n i 3r cicle de primària del CEIP Blasco Ibáñez i de l’Escola La Masia. Xiquetes i xiquets han investigat, al llarg del curs escolar, quines dones de Museros podien ser les candidates per a donar nom a un carrer del municipi.

Tanmateix, aquesta iniciativa ha anat més enllà i ha implicat tot el municipi. Tot el veïnat va participar i presentar propostes de muserenques il·lustres, telemàticament i en fer ús d’unes urnes col·locades als edificis municipals. El procés va comptar amb un gran nombre d’aportacions, de manera que van prioritzar-se aquelles dones que tenien una vinculació directa amb Museros, que van viure en un temps més llunyà, que apareixen en el cens de població i de les quals era possible obtenir més informació. Feta la selecció, xiquetes i xiquets van realitzar diversos murals i vídeos per recuperar les biografies d’aquestes dones.

Finalment, entre el 25 i el 27 de març, es va realitzar un procés participatiu, mitjançant el qual el veïnat va votar i escollir quina de les propostes donaria nom a un carrer. Entre les candidatures es trobaven Natividad Rodríguez, la tia Nati; Salvadora López, Doña Salvadora; Francisca Cortina, Doña Paquita; María Costa, la Miquela; Obreras de la Cruz; Josefina García, Fina la de Minguet; Mercedes Tormo, la Bessona; i Carmen Ruiz Fabián, la Castella; així com els noms 8 de Març i Mares de Llet. Natividad Rodríguez, més coneguda com la tia Nati, infermera que va dedicar gran part de la seua vida a atendre voluntàriament les persones més necessitades de Museros, va resultar guanyadora.

Així, el pròxim 19 de juny, Museros estarà present en la cerimònia d’entrega dels premis Grandes Profes, Grandes Iniciativas, a Madrid, on rebrà el seu reconeixement per Les dones al carrer, un projecte que ha dignificat la contribució de les dones muserenques des de les aules.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × cinc =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud