caixa popular

Els preus de la vivenda a València es disparen i expulsen als veïns

El preu per metre quadrat s’ha incrementat un 8,5% respecte a l’any passat i els lloguers han crescut un 23%

Els preus de la vivenda a València es disparen i expulsen als veïns
05/04/2018 -

Un dels principals problemes als quals s’estan començant a enfrontar les ciutats espanyoles és el progressiu increment dels preus dels habitatges i dels lloguers en els seus barris. Els primers comencen a recuperar-se després de la forta crisi immobiliària i financera patida a partir de 2007, i els segons són mostres dels efectes perniciosos que provoca el turisme en el sí de les grans localitats

Per districtes
Els districtes més cars de la ciutat són Ciutat Vella, l’Eixample i el Pla del Real, amb preus de 2.004, 1.192, i 1.766 euros per metre quadrat. Els més barats són els Poblats del Sud, Nord i Oest; Jesús i Rascaña, amb 890, 930 i 940 euros per metre quadrat

València, una de les principals capitals d’Espanya, no es manté allunyada a aquesta realitat i també està experimentant aquests canvis. El preu de l’habitatge en la ciutat del Túria ha crescut un 8,5% des de fa un any, segons dades de la societat de taxació TINSA. Si el preu mitjà per metre quadrat en el primer trimestre de 2017 se situava en els 1.154 euros; actualment es troba en els 1.253 euros. Per a veure-ho sobre la pràctica, en el cas d’un habitatge de 70 metres quadrats, el seu preu hauria augmentat des dels 80.780 euros fins als 87.710 euros en tan sols un any.

Aquest preu contrasta amb el màxim històric al que van arribar les taxacions a finals de 2007, quan cada metre quadrat dels habitatges per a ús residencial en la capital de la Comunitat Valenciana es va arribar a valorar per 2.402 euros. Des d’aqueix moment, els preus van caure en picat fins als 1.090 euros/metre quadrat en 2015, des de quan es va començar a recuperar.

De mitjana, la societat ha calculat que el temps que transcorre entre que es posa en venda una vivenda i el moment en el qual aquesta es fa efectiva és de quasi 7 mesos en la ciutat, molt per baix de la mitjana estatal situada en els poc més de 8 mesos.

El portal Idealista indica una tendència similar. Encara que els preus arreplegats són majors (actualment els situa en 1.722 euros per metre quadrat), el creixement que registra és del 11% des de fa un any, per darrere de Madrid (18%) i Barcelona (23%).

Els lloguers es disparen

L’increment del lloguer és realment preocupant en diversos districtes i barris de la ciutat, com Ciutat Vella, Russafa, Campanar o Extramurs. Ací, els pisos disponibles per a lloguer són mínims, i els que es troben en el mercat es troben a preus molt elevats. I és que els lloguers s’han incrementat més d’un 23% en tan sols un any, des de 757 euros mensuals fins als 933 euros mensuals de mitjana.

Segons els experts, açò està causant problemes als inquilins, que es troben cada vegada amb més dificultats per a fer front a aquests increments i han de desplaçar-se a zones on aquestes rendes són menors. La situació afecta principalment a les parelles joves que busquen independitzar-se i solament poden optar al lloguer.

Etiquetes


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × quatre =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris