25n
25N
25N

El preu de l'habitatge en la Comunitat Valenciana creix un 3,5% en el primer trimestre de l'any

El preu de l'habitatge en la Comunitat Valenciana creix un 3,5% en el primer trimestre de l'any
09/06/2020 -

El preu mitjà de l’habitatge lliure ha pujat en la Comunitat Valenciana un 3,5 per cent en el primer trimestre de l’any en taxa interanual, un creixement superior al de la mitjana nacional (+3,2%), segons l’Índex de Preus d’Habitatge (IPV) de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) publicat aquest dimarts.

Respecte al trimestre anterior, el preu de l’habitatge entre gener i març a la regió va baixar un 0,4 per cent.

Per tipus d’habitatge, la taxa de variació anual del preu de l’habitatge nou en la Comunitat Valenciana ha sigut del 5,7 per cent, mentre que quant al preu de l’habitatge de segona mà s’ha situat la taxa interanual en el 3,1 per cent.

DADES NACIONALS

En el conjunt del país, el preu mitjà de l’habitatge lliure ha pujat un 3,2 per cent en el primer trimestre en taxa interanual, quatre dècimes menys que en el trimestre anterior i la seua taxa més baixa des del primer trimestre de 2015.

Amb el repunt del primer trimestre, el preu de l’habitatge lliure acumula ja 24 trimestres de creixements interanuals, encara que amb tendència a la moderació.

Per tipus d’habitatge, el preu mitjà de les de segona mà ha augmentat un 2,7 per cent interanual en el primer trimestre, set dècimes menys que en el trimestre anterior i la seua menor alça en cinc anys.

En el cas dels habitatges nous, el seu preu ha avançat una mitjana del 6,1 per cent en el mateix període, huit dècimes per damunt del creixement interanual registrat en l’últim quart de 2019.

En taxa intertrimestral (primer trimestre de 2020 sobre quart trimestre de 2019), el preu mitjà de l’habitatge ha repuntat un 1,1 per cent entre gener i març, enfront de la reculada del 0,6 per cent que va registrar en el trimestre anterior i a l’avanç de l’1,5 per cent del primer trimestre de 2019.

Per tipus d’habitatge, els preus de l’habitatge nou s’han disparat un 5,1 per cent entre el quart trimestre de 2019 i el primer d’enguany, el seu major repunt des de 2007, quan arranca la sèrie d’aquesta estadística.

Per part seua, els preus de l’habitatge de segona mà han augmentat un 0,4 per cent, enfront del descens trimestral del 0,7 per cent registrat en els últims tres mesos de 2019.

TOTES LES COMUNITATS EN TAXES POSITIVES ANUALS

En el primer trimestre d’enguany, totes les comunitats autònomes més les ciutats de Ceuta i Melilla han registrat taxes mitjanes positives en el preu de l’habitatge en taxa interanual.

Els augments més pronunciats de preus han correspost a Balears (+6%), Ceuta (+4,9%), Astúries (+4,4%) i Andalusia (+4,1%). On menys han augmentat els preus va ser a Extremadura (+0,3%) i a Castella-la Manxa i Cantàbria, totes dues amb un avanç interanual de l’1 per cent.

En comparació amb l’últim trimestre de 2019, dotze comunitats autònomes han retallat la seua taxa interanual en el primer trimestre d’enguany, tres l’han augmentada i dos (Navarra i Andalusia) no han experimentat canvis.

En termes intertrimestrals, els preus de l’habitatge han presentat entre gener i març taxes positives en dotze comunitats autònomes.

Les majors pujades s’han produït a País Basc i Madrid, amb increments del 2,7 per cent i 2,5 per cent, respectivament. Els únics descensos trimestrals els han registrats Extremadura (-0,8%), Castella i Lleó (-0,6%), Castella-la Manxa (-0,5%) i Galícia i Múrcia (-0,1% en tots dos casos).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 10 =