25n
25N
25N

El PPCV s'oposa al fet que "els docents assumisquen la responsabilitat sanitària en els centres educatius"

El PPCV s'oposa al fet que "els docents assumisquen la responsabilitat sanitària en els centres educatius"
24/06/2020 -

La portaveu d’Educació del Grup Popular en Les Corts, Beatriz Gascó, ha afirmat aquest dimecres que el PPCV “es nega en rotund al fet que els docents hagen d’assumir la responsabilitat sanitària en els centres educatius”.

Gascó s’ha referit així davant la volta a les classes presencials per a l’inici de curs al setembre. La diputada ha afirmat que el Consell de Puig “ha fet públic que no adoptarà cap mesura extraordinària a les aules, i que l’única cosa que canviarà és el nom, passant a dir ‘grups estables de convivència’ a les classes. Una vegada més l’única cosa que ofereix als xiquets és propaganda”, ha criticat.

La diputada ha indicat que han passat tres mesos des del tancament dels col·legis “i durant aquest temps no han posat sobre la taula cap mesura seriosa i coherent que garantisca la seguretat dels nostres xiquets”.

Per a la portaveu d’Educació, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, “ha fet de la delegació la seua forma habitual de procedir i mai assumeix responsabilitats”. “Ho hem vist amb els bancs de llibres, que ha passat a col·legis i ajuntaments, amb la construcció de centres que ha passat als ajuntaments, i ara amb una de les qüestions prioritàries que té el Govern valencià en la taula, que és prevenir els rebrots”, ha afegit.

Així, ha insistit que els centres educatius “són un dels escenaris que més cal controlar per a evitar nous episodis de la Covid-19 i no obstant això, és un dels espais on menys s’està actuant”.

“Les classes tindran 25 alumnes, no hi ha mampares en els pupitres, no hi ha plans de prevenció fets per experts, no s’ha donat informació a les famílies, els centres no tenen mesures de protecció pagades per la Conselleria per a docents i per a alumnes. Aquesta falta d’actuació demostra que no té pla, que van cames ajudeu-me, que fan de la improvisació la seua forma habitual i deixen tota la responsabilitat sanitària als professors”, ha denunciat.

PERSONAL D’INFERMERIA ESCOLAR

La portaveu d’Educació ha assenyalat que el PPCV exigeix la incorporació immediata de personal d’infermeria escolar “perquè realitze plans d’actuació en cada col·legi”.

“Volem que siga aquest personal, que és expert, el que elabore circuits d’actuació davant possibles casos i que puga realitzar tests ràpids i PCR quan ho considere convenient. A més, han de determinar les zones d’aïllament en el centre i encarregar-se de la formació i sensibilització de tota la comunitat educativa. En definitiva, que aquesta figura assumisca, com a professional sanitària, totes les qüestions en aquest àmbit. No pot ser que els docents es facen càrrec d’aquesta responsabilitat sense estar preparats per a això”, ha explicat.

Gascó ha anunciat que donada la urgència i la importància d’implantar aquesta figura “clau perquè es puga tornar als centres de manera presencial amb garanties, des del PPCV presentarem una iniciativa parlamentària i mocions als ajuntaments”.

“És una vergonya que s’estiga anteposant qüestions com les ajudes als germans del ‘president’ o engrandir l’estructura d’assessors i del sector públic a la salut dels escolars. Per això veiem necessari presentar iniciatives perquè els partits d’esquerra es retraten i expliquen quines són les raons per les quals no volen garantir la salut en els centres educatius”, ha censurat.

Gascó ha recordat que el febrer passat “des del PPCV ja vam avisar del que calia fer, de les previsions a tindre en compte perquè no hi haguera problemes”. “No ens van fer cas i la Covid-19 els va enxampar amb el pas canviat. Tornem a avisar-los i esperem que aquesta vegada s’impose la sensatesa”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 2 =