25n
25N
25N

El PPCV presenta en tots els ajuntaments una moció en defensa de la Policia després de les protestes per Hasél

El PPCV presenta en tots els ajuntaments una moció en defensa de la Policia després de les protestes per Hasél
23/02/2021 -

El PPCV presentarà en la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i en tots els municipis de la Comunitat una moció de suport a les forces i cossos de seguretat de l’Estat i de condemna als actes violents, “independentment de la ideologia en la qual s’emparen”, així com qualsevol tipus d’acció o declaració que els justifique, empare o menysvalore.

“Quan es depassen eixes línies, es posa en joc el nostre Estat de Dret i la convivència democràtica”, alerta en un comunicat després de l'”escalada d’actes vandàlics” en els últims dies en les protestes contra l’empresonament del raper Pablo Hasél per “diversos delictes sentenciats pels tribunals ordinaris, per l’Audiència Nacional i ratificats pel Tribunal Suprem”.

Els ‘populars’ valencians rebutgen “tota conducta antidemocràtica que atempte contra la convivència en pau i llibertat i que tracte de soscavar els fonaments de la nostra democràcia”.

Al seu judici, no es pot confondre el dret legítim de manifestació i la defensa de la llibertat d’expressió amb l’ús de la violència per part de “grups organitzats radicals”. El PP, per tant, no condemna el dret a manifestar-se, però sí els actes vandàlics.

També recorda que la majoria dels representants polítics s’han sumat a la condemna d’aquests actes vandàlics i han defensat l’actuació de les forces i cossos. No obstant això, critica que “molts representants valencians han evitat una condemna pública i membres d’Unides Podem o de Compromís, com l’alcalde de València Joan Ribó, membre del Consell de la FVMP, han qüestionat l’actuació policial qualificant-la de desproporcionada i afegint que aquestes intervencions policials feien créixer la crispació social”.

“Tant el silenci d’alguns representants públics com aquestes declaracions que posen en dubte l’actuació de les forces i cossos són inapropiats. Ningú entén, ni els ciutadans, ni els professionals policials que estan en primera línia, ni els sindicats que els representen, que un alcalde faça aquestes declaracions, quan ha de ser el major garant de la seguretat de la seua ciutat”.

Per tot això, el PP valencià considera un deure i una obligació de tots els partits democràtics rebutjar i condemnar “rotundament” qualsevol comportament de naturalesa violenta, amb independència de la ideologia en la qual s’emparen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + cinc =