El PPCV demana a Puig que permeta imputar com a subvenció les despeses d'entitats socials per la Covid-19

Guardar

bastidas ppcv ep
bastidas ppcv ep

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) ha sol·licitat al Consell que les despeses extraordinàries que les entitats socials han de suportar a conseqüència de la Covid-19 puguen ser imputats dins de la subvenció del 0,7 autonòmic perquè considera que és una "manera de reconéixer la labor que desenvolupen amb els més vulnerables durant la pandèmia".

Entre aquestes entitats "que s'estan deixant la pell" es troben l'EAPN CV-Xarxa per la inclusió, Creu Roja CV, Plataforma del Voluntariat CV, Càritas CV, Cermi CV i ONCE CV, segons ha informat la formació en un comunicat.

La portaveu adjunta del PP en Les Corts, Elena Bastidas, ha registrat una iniciativa en la cambra autonòmica en la qual insta al Consell que, en les subvencions del tram autonòmic del 0,7 de l'IRPF, s'aprove la modificació de justificació de l'IRPF executat en 2020 "per a poder imputar a la subvenció despeses extraordinàries de les entitats ocasionades per la pandèmia de la Covid-19".

En aquest context, la diputada ha recordat que la mateixa Llei del Tercer Sector d'Acció Social recull la possibilitat de "reforçar la seua capacitat com a interlocutors davant l'administració respecte de les polítiques públiques socials i definir les mesures de foment que els poders públics podran adoptar en el seu benefici".

"En totes les crisis, i no menys en aquesta, la labor de les entitats socials és enorme i imprescindible per a mantenir el benestar de la societat. Per tant, és fonamental atendre les demandes del sector, reconéixer la seua labor i proporcionar els mecanismes necessaris per a poder assumir les despeses extraordinàries ocasionades per la pandèmia de la Covid-19", ha apuntat.

En l'actual crisi, el treball de les entitats de caràcter social és "fonamental per a garantir la protecció dels drets de les persones en situació de vulnerabilitat i pobresa i per a atendre les seues necessitats bàsiques".

Així, ha insistit que aquestes entitats "desenvolupen una gran labor, per tant, és fonamental reconéixer la seua labor, atendre les seues despeses extraordinàries i garantir-los els equips de protecció perquè puguen continuar atenent les persones més vulnerables durant la crisi i fins i tot després".

Aquesta atenció ha de realitzar-se "amb la màxima seguretat possible i protegint a treballadors i voluntaris així com a les persones que atenen". "Encara hui dia, algunes entitats manquen de màscares o guants i no compten amb Equips de Protecció Individual (EPI) per a poder fer el seu treball en condicions de plena seguretat i garantia per a professionals i usuaris", ha denunciat la diputada.

Davant aquesta situació, ha reclamat al Consell que "reforce" els canals d'interlocució i participació en el Tercer Sector per a afrontar la crisi generada per la Covid-19, "que done prioritat en el proveïment d'EPI per a persones, tant a professionals, com a voluntaris, que atenen grups de risc".

Així mateix, reclama que "garantisca el proveïment a totes les entitats que el necessiten materials necessaris de protecció, perquè els professionals de les entitats del Tercer Sector estiguen degudament protegits i per a evitar avanç o rebrot del virus entre les persones que reben la seua atenció, especialment les més vulnerables".

Destacats