25n
25N
25N

El PPCV insta a Puig que exigisca a la ministra Maroto que València siga seu d'una altra planta de bateries de Liti en España

“Puig fa 4 anys que negocia la planta, mentre Catalunya es dedica a tancar la inversió”, afirmen

El PPCV insta a Puig que exigisca a la ministra Maroto que València siga seu d'una altra planta de bateries de Liti en España
07/03/2021 -

El portaveu d’Indústria del Grup Parlamentari popular (GPP), Felipe Carrasco, ha demanat hui al president de la Generalitat, Ximo Puig, que exigisca a la ministra d’Indústria i Turisme, Reyes Maroto, que València siga seu d’una altra planta de fabricació de bateries de Liti a Espanya.

Així, ha assenyalat que “Puig no gestiona, perquè fa 4 anys que està negociant la planta, mentre Catalunya es dedica a tancar la inversió“, és més, ha afegit, les delegacions d’inversors han visitat ja el País Basc, Galícia, Extremadura i Catalunya, acompanyats per la ministra d’Indústria, però Puig “no els ha portats a la Comunitat Valenciana”.

Carrasco ha afegit que diverses CC.AA s’han desplaçat a la Xina a la recerca de capital privat a través de l’associació més important de fabricants del cotxe elèctric, però “el Consell ni s’ha interessat per assistir al principal fòrum espanyol sobre el vehicle elèctric al qual van assistir inversors asiàtics que van ser atesos pels consellers d’Economia d’altres comunitats i acompanyats de la ministra Maroto”.

“Ximo Puig continua venent la pell de l’ós abans de caçar-lo, perquè porten 4 anys amb aquest tema i Catalunya se’ns ha anticipat”, ha afegit.

Per a Carrasco, “una vegada més Puig fa el ridícul i demostra el seu nul pes institucional perquè el Govern d’Espanya participarà en un consorci amb Seat i Iberdrola per a instal·lar una planta de bateries per a cotxes elèctrics a Martorell i, no obstant això, abandona el projecte de l’Aliança Valenciana de Bateries”.

Carrasco ha demanat a Puig que es deixe de ximoanuncios i abandone la propaganda i l’engany. Dir que el projecte valencià és “molt més ampli i ambiciós” i que va “més enllà d’una fàbrica de bateries per a cotxe”, és només un desideràtum. “La realitat és que el govern d’Espanya ha donat l’esquena als valencians apostant pel projecte català també en això”.

Carrasco ha assenyalat que “els socialistes han tornat a abandonar als valencians. Puig prefereix no alçar la veu i ser submís abans que incomodar al seu cap Sánchez per a no caure en desgràcia. És lamentable. En lloc de dedicar-se a atacar a altres comunitats autònomes hauria de treballar més i gestionar millor”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + tres =

museo prehistoria