25n
25N
25N

El PPCV creu que és "més urgent que mai" que Puig done explicacions en Les Corts per l'operació amb Grup Zeta

El PPCV creu que és "més urgent que mai" que Puig done explicacions en Les Corts per l'operació amb Grup Zeta
31/07/2019 -

El PPCV ha assenyalat que és “més urgent que mai” que el ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, done explicacions en Les Corts per la reestructuració del deute d’1,3 milions d’euros d’Editorial Premsa Ibèrica (EPI) per a comprar el Grup Zeta, en el qual està integrada Pecsa, editora del periòdic Mediterrani de la qual el líder socialista posseeix un 1,32 per cent d’accions.

Així s’ha pronunciat aquest dimecres en un comunicat el portaveu d’Economia del PP en les Corts, Rubén Ibáñez, perquè creu que ha quedat “demostrat que va intervindre en l’operació per a triar la destinació de les seues accions”, després de la compareixença aquest dimarts del director general de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, que va desvincular al ‘president’ de la reestructuració del deute.

Illueca va subratllar que ha sigut una decisió “autònoma” i sobre la base de criteris “estrictament tècnics” i va descartar que el Consell aprovara el decret de reglament de l’IVF el mes de març passat ad hoc per a una operació financera que “no va ser una quitació”, sinó la venda d’un actiu tòxic “exactament en les mateixes condicions” que la resta del conglomerat bancari privat que tenia participació.

El ‘popular’ ha assenyalat que Illueca “va deixar més ombres que llueixes sobre el cas Puig i les implicacions polítiques que arrossega” i ha apuntat que després de la seua compareixença “s’han quedat moltes qüestions en l’aire que el director de l’IVF no va saber o no va voler contestar”.

“Sí que va quedar clar que Puig va intervindre de fet, existia un conflicte d’interessos evident i va accelerar els terminis per a tancar una operació abans d’eleccions que li beneficiava directament. Hauria d’explicar per què aqueixa operació es va signar durant la campanya electoral i si considera que les seues accions són un actiu tòxic com va dir Illueca”, ha sostingut Ibáñez.

Així mateix, ha indicat que el director de l’IVF “va vindre a llançar fum sobre una operació financera de l’IVF que, si alguna cosa ha deixat clar, és que a qui més beneficia és a Puig que ha vist revaloritzades les seues accions”.

“Illueca no va concretar ni quan es va reunir amb el president, ni el contingut de les seues converses, ni per què no se’ns facilita la documentació ni es penja en el portal de Transparència, ni per què s’aprova el decret del Consell a tot córrer en temps rècord, ni per què es va interessar el president per aquesta operació abans que fóra al ple”, ha denunciat.

En la mateixa línia, ha assenyalat que hi ha “molts dubtes que Puig ha de vindre a buidar”. “Entenem que, donada la seua reiterada insistència a dir que està disposat a vindre a donar explicacions per voluntat pròpia, una vegada que ja ho ha fet Illueca, no tindrà cap problema per a comparéixer i aclarir-lo tot. A Puig se li acaben les excuses per a no donar la cara en les Corts”, ha subratllat.

“No estem parlant d’un tema econòmic sinó polític. Una operació teledirigida per Puig per a salvar les seues accions i decidir la destinació de les seues accions i quina empresa anava a quedar-li-les”, ha recalcat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 13 =