25n
25N
25N

El PPCV demana al Consell que rebaixe als alumnes les taxes universitàries pel confinament

El PPCV demana al Consell que rebaixe als alumnes les taxes universitàries pel confinament
25/03/2020 -

El PPCV ha proposat al Consell que es rebaixen les taxes universitàries als alumnes de les universitats públiques valencianes durant el període de confinament decretat pel coronavirus.

Així ho ha anunciat el portaveu d’Universitat del grup ‘popular’ en Les Corts, Luis Martínez, qui ha sol·licitat que “des del Consell s’estudie aquesta proposta com a manera d’evitar situacions oneroses entre els estudiants que no estan acudint amb normalitat a les seues classes”.

Al seu judici, “seria una manera de compensar a l’alumnat perquè no es veja afectat econòmicament. La situació acadèmica és complicada, però aquesta incertesa sobre què ocorrerà en el futur amb el curs universitari no hauria de tindre repercussions econòmiques immediates sobre els alumnes. A les inevitables conseqüències negatives acadèmiques no s’hauria d’afegir a més una càrrega econòmica”.

Luis Martínez ha assenyalat que el Consell, juntament amb la Junta de rectors de les universitats públiques, “deuria, a més d’ajornar els pagaments immediats, articular el sistema més adequat per a executar aqueixa rebaixa, ja que hi ha diversos sistemes d’abonament segons la modalitat triada per l’alumne (curs complet o a terminis)”.

El portaveu ‘popular’ ha assenyalat també que “aqueixa baixada d’ingressos de les universitats es podria equilibrar amb l’increment de fons per part del Consell en la línia específica ja existent per a la compensació de les taxes. Aquesta mesura repercutiria en un increment per part del Consell d’aqueixa partida” i ha anunciat que el PP, quan es reinicie l’activitat parlamentària, presentarà una proposició no de llei en aquest sentit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − 5 =