25n
Orgull
Orgull

El PPCV anuncia exempcions a autònoms en contractar al primer treballador i un pla de relleu generacional

El PPCV anuncia exempcions a autònoms en contractar al primer treballador i un pla de relleu generacional
02/04/2019 -

La presidenta del PPCV i candidata a la Presidència de la Generalitat, Isabel Bonig, ha avançat aquest dimarts algunes de les mesures que plantegen en el seu programa electoral dirigides als autònoms, entre les quals destaquen l’ampliació de la tarifa plana de 60 euros durant dos anys als nous emprenedors en la Comunitat, exempcions en contractar al primer treballador o un pla de relleu generacional.

Bonig s’ha reunit amb representants de l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA) de la Comunitat Valenciana per a donar-los a conéixer aquestes mesures i ha recordat que hi ha en la Comunitat prop de 348.000 autònoms, la qual cosa li converteix en “un sector important dins de l’estructura econòmica” valenciana. El 63% són homes i el 36% dones i en els últims deu anys s’ha incrementat el nombre de dones autònomes un 5% mentre descendia un 12% el d’homes, ha assenyalat.

Bonig ha explicat que el PPCV té una llei d’autònoms “ja preparada i redactada, amb mesures consensuades amb ATA” i si guanyen iniciaran el procés per a la seua aprovació definitiva.

Segons ha avançat, algunes de les mesures consisteixen que els menors de 30 anys no pagaran res el primer any i si a més contracten a una persona en el seu negoci, a un primer treballador, tampoc pagaran aqueix primer any res en quotes a les Seguretat Social “perquè les assumirà la Generalitat”.

També es contempla la conciliació i davant una reducció de jornada per cura de fills o familiars els ‘populars’ proposen que si es contracta a algú per a cobrir a aqueixa persona es bonificaran en un 50% les quotes de la Seguretat Social.

Es planteja, així mateix, una exempció fiscal de fins al 50% de totes les taxes autonòmiques durant dos anys per a les empreses noves que es creuen d’autònoms, i la creació d’una plataforma digital única per a la creació d’empreses i qualsevol activitat econòmica.

La candidata del PPCV també ha avançat un pla de relleu generacional: “Volem crear aqueixa bossa i que amb un conveni amb LLIGA es forme als nous emprenedors perquè puguen assumir aqueix negoci”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 8 =