25n
25N
25N

El PPCV afirma que Rosa Pérez ha convertit Transparència en una conselleria "ineficaç i inútil"

El PPCV afirma que Rosa Pérez ha convertit Transparència en una conselleria "ineficaç i inútil"
11/06/2020 -

El portaveu de Transparència del Grup Popular en Les Corts, Fernando Pastor, ha denunciat que l'”opacitat deliberada” de la consellera Rosa Pérez Garijo ha convertit Transparència “en una conselleria ineficaç i inútil”.

En un comunicat, Pastor ha assenyalat que “la reguera de temes i expedients en els quals la falta de transparència són una constant posen en evidència que l’opacitat de la titular de Transparència, Rosa Pérez, no és casual i atén una actitud deliberada per a ocultar la falta de transparència i bon govern pròpia i dels seus companys de Consell”.

Ha subratllat que l’any que porta al capdavant de Transparència, Rosa Pérez “s’ha amagat i ha actuat amb opacitat en temes destacats i delicats que afecten directament membres del Consell”.

El diputat s’ha referit al cas “del conflicte d’interessos del president Puig en tindre accions en un mitjà privat al qual se li injecta publicitat institucional”, a l’assumpte en què “l’IVF li va fer una quitació a un grup en el mateix president té interessos o l’actuació de la vicepresidenta Oltra davant el cas d’abusos a menors que l’afecta de ple i que ha sigut posat en dubte per la Fiscalia de València”.

Així mateix, ha al·ludit a “la passivitat mostrada davant les negatives de l’Agència Antifrau o de la Conselleria d’Economia a facilitar informació relativa a les empreses dels germans del president”, davant el que finalment el TSJCV ha condemnat a Antifrau per aquesta qüestió després de la denúncia presentada pel Partit Popular.

Per a Pastor resulta “xocant i frega l’esperpent” que una entitat com l’Agència Antifrau, la relació de la qual amb el Consell depén per llei de la consellera Rosa Pérez, “haja sigut condemnada precisament per falta de transparència per part d’un tribunal”.

A més, ha afegit que “per si no fos prou, la consellera va estar desapareguda durant els dos primers mesos del confinament i va ser incapaç de donar algun tipus d’informació respecte a expedients de la Covid-19 com el llistat de contractacions realitzades per emergència o el corresponent a les donacions d’empreses i particulars” i que “només davant la denúncia reiterada per part del PP i dels mateixos mitjans de comunicació va tindre a bé corregir aquesta falta de transparència”.

Els ‘populars’ han censurat que la Conselleria de Transparència “viu d’esquena a aquest principi i el que en realitat fa és generar situacions en les quals l’opacitat es converteix en la norma habitual”.

“El desencert en Transparència és tal que els quasi 800.000 euros i una cort de 16 assessors i alts càrrecs de Rosa Pérez es mostren incapaços per a corregir la imatge d’ineficàcia, opacitat i nul·la utilitat d’una Conselleria sense activitat ni resultats”, ha indicat el parlamentari, que ha conclòs que, “vist el vist, seria molt més rendible per a les arques públiques i per a la mateixa transparència com a concepte que la conselleria desapareguera i les seues funcions foren integrades i potenciades en una altra com a Justícia”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 3 =