25n
25N
25N

El PP vota en contra dels pressupostos de l'EMT, “perquè deixen les mans lliures a Grezzi per a continuar gastant i endeutant a l'empresa”

Els consellers del PP demanen, “davant l’escenari econòmic negre de l’EMT, que siga intervinguda per la Intervenció General de l’Ajuntament, s’a part de la seua responsabilitat en l’empresa a Grezzi i es convoque un procés públic d’elecció d’un nou gerent en el qual estiga garanteix la igualtat, la transparència i concurrència competitiva, i done lloc al fet que es trie al professional més preparat i adequat.

El PP vota en contra dels pressupostos de l'EMT, “perquè deixen les mans lliures a Grezzi per a continuar gastant i endeutant a l'empresa”
28/10/2020 -

Els consellers del PP en el consell d’administració de l’EMT, Carlos Mundina i Marta Torrado, votaran en contra de l’aprovació del pressupost de l’empresa pública per a 2021, perquè segons han explicat, “són irreals i no s’ajusten a la situació actual de crisi sanitària i econòmica que vivim per la pandèmia de la Covid”.

El panorama econòmic de l’EMT, han assenyalat els populars, “és extremadament preocupant” amb una dependència pressupostària de l’Ajuntament molt alta, de 67,8 milions d’euros, i amb pèrdues de més de 17 milions en un any en què difícilment es recuperara el 70% d’usuaris d’aquest transport públic.

L’EMT ha hagut de recórrer a un préstec de 27 milions d’euros per a fer front a les pèrdues produïdes en 2020, al que cal afegir el forat comptable a conseqüència del robatori dels 4 milions que es va donar al setembre del passat any.

A més, a això que cal sumar que el seu president, l’edil de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha anunciat que es gastarà més de 14 milions a canviar les marquesines i pals informatius. I en el dia de hui, el consell d’administració, amb els vots en contra dels consellers del PP, aprovarà una operació de crèdit de més de 24 milions per a comprar autobusos.

Sobre aquest tema, Mundina ha ressaltat que “els comptes de l’EMT estan en una situació límit que requereixen una intervenció urgent de l’Ajuntament, i que es trie mitjançant un concurs públic al gerent més ben qualificat, perquè no pot seguir en mans d’algú que l’ha gestionada de manera nefasta, sota la direcció de la qual ens han robat 4M€, i que per a salvar el seu lloc i el dels seus alts càrrecs, als quals els va pujar el sou després del robatori, no ha dubtat a culpabilitzar de tot l’ocorregut a una treballadora”.

L’edil popular ha indicat que “estem a favor que es modernitze la flota amb nous autobusos híbrids o elèctrics, però qüestionem que es vaja a fer aquesta operació financera en aquest moment de crisi econòmica tan apressant, quan a més el mateix president de l’empresa va reconéixer que l’EMT, difícilment, aconseguirà en 2021 tindre el 70% dels passatgers que va tindre en 2019.

“És molt difícil que els veïns de València, els comerciants, els autònoms o les persones que estan patint més les conseqüències de la COVID, puguen comprendre aquesta macrooperació financera. Cap família es plantejaria la compra d’un cotxe nou quan la seua economia no li arriba a final de mes. És impensable que així succeïsca. Però Ribó i Grezzi, que són uns pèssims gerents de l’EMT, no tenen problema a seguir avant amb aquesta operació” , ha destacat Mundina.

“Un escenari econòmic molt negre que des del Grup Popular ens ha portat a demanar, en reiterades ocasions, que l’EMT siga intervinguda per la Intervenció General de l’Ajuntament, és part de la seua responsabilitat en l’empresa a Grezzi i es convoque un procés públic d’elecció d’un nou gerent que estiga garanteix la igualtat, la transparència i concurrència competitiva, i done lloc a que ell trie al professional més preparat i adequat per a l’empresa” ha afirmat.

En definitiva, ha conclòs Mundina, “cal parar els piules a Grezzi, perquè no pot seguir més amb els seus abusos i decidint al seu antull, sense gens de rigor i sense aplicar el sentit comú, per a manejar un pressupost de diners públics de més de 120 milions d’euros”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − quatre =